Darijo Srna zbog dopinga suspendiran na 17 mjeseci

darijo srna
darijo srna

... je na 17 mjeseci.

Podsjećamo, Srna je bio pozitivan na dehidroepiandrosteron, najzastupljeniji cirkulirajući steroid kod ljudi, nakon utakmice Lige prvaka između Šahtara i Napolija 22. ožujka prošle godine.

Srna je priznao krivnju, ali je naglasio da je nedozvoljena supstanca slučajno dospjela u njegov organizam.

''Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti. Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje'', objavio je Srna u rujnu protekle godine.

Nacionalni antidoping centar Ukrajine naveo je u svom priopćenju da je Srna suspendiran od 22. ožujka 2017. godine te da se na teren može vratiti 22. kolovoza ove godine.

Kazna je mogla biti i stroža, ali je nadležno tijelo za ovaj slučaj prihvatilo tezu da Srna nije svjesno uzeo nedozvoljenu supstancu. Srna ima pravo žalbe Sportskom arbitražnom sudu u Lausannei (CAS).

Ove sezone za Šahtar je Srna odigrao 10 utakmica u svim natjecanjima i ubilježio četiri asistencije. U ukrajinskom klubu je od 2003. godine i klupski je rekorder po broju nastupa.

Index.hr