Darijo Srna na ljeto odlazi u Chelsea!

Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna, nakon ispadanja od Fulhama spoznao je koliko je snaga momčadi relativna u odnosu na njenu trenutačnu moć. Nakon 1:2 u Londonu, Šahtaru je bila dostatna i 1:0 pobjeda, no gosti su se nisu dali i izvukli su 1:1 za prolaz. S obzirom da su time zaključili ambiciju Ukrajinaca da obrane naslov pobjednika u ovom natjecanju, prolaz Fulhama može se tretirati iznenađenjem.

Dakako, Darijo Srna je nakon utakmice bio utučen, te je shvatio da je vrhunac kojeg je mogao doživjeti u Ukrajini bilo osvajanje Uefina natjecanja. Sve dalje, kako pokazuje i ovo ispadanje, bit će ipak manje glaumurozno. Dok se ne stvori nova momčad u Šahtaru, ambicija će biti ograničena na ukrajinsku ligu... Slijedom svega, Srna, koji ima otvorenu liniju s Carlom Ancelottijem, u lipnju bi trebao ipak emotivno lakše napustiti Donjeck i okušati se u najjačoj svjetskoj Premier ligi, pišu Sportske novosti.

- Do lipnja nemam što govoriti, a ako se u prijelaznom konkretiziraju ponude iz Engleske, ključnu će ulogu imati Rinat Ahmetov i Šahtar - stalno ponavlja Srna diplomatsku rečenicu.

Transfer će se na kraju priče zgotoviti jer u svemu tome novac nije prioritet. Abramovič i Ahmetov lako će se dogovoriti, a što se Srne tiče, njegova su primanja već sada na visokoj razini. Iskustvo Premier lige, sada kada je igrački zreo, nameće se kao imperativ. Tim prije što je i na osobnom planu Srna u pripremi životne priče. Ovog se ljeta ženi i tijekom godine postaje otac...

jutarnji.hr