Danijel Stojanović: Ultrasi i Torcida su najbolji navijači u svojim ligama

Danijel Stojanović
Mostarci su momčad koja je primila najmanje pogodaka, njih samo 6, a jedan od najzaslužnijih za to jeste i lijevi bek Zrinjskog, Danijel Stojanović, koji smatra kako momčad ima kvalitete za obranu naslova, piše Prvi.tv.

„Dobro smo ušli u sezonu i samo trebamo nastaviti ovako kako bi ostvarili svoj cilj, a to je obrana titule. Imamo kvalitete i tu jednu širinu što rijetko tko ima u ligi. Najvažnije je da pokažemo zajedništvo i da svatko daje svoj maksimum i rezultat neće izostati", rekao je Stojanović za Prvi.tv.

Odlazak Daniela Graovca sigurno je oslabio zadnju liniju Plemića, ali Stojanović smatra kako mogu pokriti taj nedostatak.

„Ovom prilikom od sveg srca čestitam Graovcu na transferu. Zaslužio je napraviti nešto više jer konstantno igra dobro i veliki je profesionalac. No, s druge strane ponovno ta naša širina dolazi do izražaja u ovakvim situacijama. Tu je jedan Jakovljević koji je odlično odigrao svaku utakmicu kada je dobio priliku i sigurno ćemo bez većih problema riješiti taj nedostatak."

32-godišnji nogometaš iz Našica u dva je navrata dolazio u Mostar, te sa Zrinjskim ima tri naslova prvaka i u gradu na Neretvi se osjeća kao kod kuće.

„Došao sam 2008. godine kada smo isto osvojili naslov prvaka i sada mogu reći kako mi je Mostar kao drugi dom. Mada sam se i na početku brzo navikao na hercegovački mentalitet, jer je dosta sličan slavonskom. Ljudi su otvoreni i domaćinski i prirodniji baš kao u Slavoniji. Obitelj s majčine strane mi je također podrijetlom iz Hercegovine, iz Rame i mogu reći da stvarno uživam u ovom okruženju."

Stojanović je proveo jednu sezonu u splitskom Hajduku s kojim je osvojio i Kup Hrvatske i tužan je što Bili ponovno nisu uspjeli izboriti Europu.

„Gledao sam utakmicu i stvarno mi je žao zbog igrača, navijača, ali i zbog mene samog. Lijepe me uspomene vežu za Split i imam dosta prijatelja tamo. Znam da je igračima veoma teško jer sam se i sam nalazio u takvoj situaciji. Po tko zna koji put nedostaje to malo sreće ili iskustva. Igrali su dobro i zaslužili su proći Izraelce, ali jednostavno to je nogomet", rekao je Stojanović, te se malo osvrnuo i na usporedbu dvaju liga:

„Hrvatska liga je naprednija što se tiče infastrukture i medijske gledanosti od bosanskohercegovačke. No, što se tiče igračke kvalitete mislim kako su lige izjednačene. Naravno u Hrvatskoj imate Dinamo i Rijeku koji financijski odskaču od ostalih te su samim tim i kvalitetniji."

Ovaj lijevi bek kaže kako je u karijeri imao sreće što je igrao pred najboljim navijačima.

„Stvarno sam imao sreće što sam igrao pred najboljom navijačkom skupinom u Hrvatskoj, Torcidom, a imam sreće što i danas igram pred najboljim navijačima u BiH. Ultrase jako cijenim i među njima imam dosta prijatelja. Gdje god igrali velika su nam podrška, pa čak i u jednoj Armeniji su nas podrili. Hvala im za sve što su radili za nas."

Osim HNL-a i Premijer lige igrao je i u portugalskoj ligi i to za Nacional iz Madeire koja je rodno mjesto Cristiana Ronalda.

„Portugalska liga je po kvaliteti sam vrh europskog nogometa i u njoj nema lakih utakmica. Klubovi kao što su Porto, Benfica i Sporting su među 20 najboljih u Europi. Igrati protiv jednog Hulka, koji je zvijer od igrača, nešto je što pamtite čitav život. Na Madeiri sam proveo dvije godine i vežu me zaista lijepe uspomene. Cijeli je otok u znaku Cristiana Ronalda koji je tamo kao božanstvo, a evo uskoro će dobiti i zračnu luku po svom imenu. Učinio je mnogo toga za svoje rodno mjesto, a i danas pomaže mnogima koji su ostali bez svega nakon nedavnog požara. Veliki je humanitarac iako ga mnogi u Europi smatraju umšljenom i arogantnom osobom. Portugalci ga jednostavo obožavaju i možete im sve reći, samo ne nešto loše o Ronaldu."

No, vratimo se malo na Zrinjski i Premijer ligu BiH. Kako ocijenjujete rad trenera Vinka Marinovića i što možemo očekivati od sljedećih utakmica?

„Mislim da dosadašnji rezultati govore sami za sebe o radu trenera Marinovića. Oni su plod dobrih treninga i priprema, ali i psiholoških priprema gdje trener radi sjajan posao", kaže Stojanović, te za kraj odgovara na pitanje o rasporedu utakmica:

„Svi misle kako nas nakon reprezentativnih pauza čekaju laganije utakmice koje bi trebali bez većih problema dobiti. No, evo ja sam ovdje već pet sezona i nekako su nam najgore te male utakmice gdje su nam svi unaprijed upisali tri boda. Prije dvije godine smo izgubili prvenstvo zbog tih ‘malih utakmica'. Jednostavno moramo natjerati sebe da se ponašamo kao da igramo protiv Sarajeva ili Željezničara i rezultat neće izostati."