Daniel Graovac: Bilo je malo nezgodno vratiti se u derbiju

Graovac
Pa ipak, bilo je i pozitiva koje se mogu izvući iz onih 0:2, a jedna je povratak na teren reprezentativnog stopera Daniela Graovca.

Nije Sarajevo bilo toliko dominantno, koliko je Zrinjski djelovao pogubljeno. Rezultat je to pokazao i nije, ali ostat će zapamćen "krumpir" - nula bodova. Plemićima se to prvi puta dogodilo nakon šesnaest vezanih utakmica u Premijer ligi, a povratnik na teren, Daniel Graovac, zna i zašto.

- Sarajevo je više željelo pobjedu i zaslužilo ju, ocijenio je reprezentativac u redovima Plemića pa pojasnio: Bili su brži na tu drugu, izgubljenu loptu i kao rezultat toga došao je taj zasluženi poraz.

Njemu osobno nije bilo lako. Bila mu je to prva utakmica nakon 16. travnja i pobjede nad Radnikom - od tada se oporavljao od nezgodne ozljede stopala. Propustio je zbog toga pet posljednjih utakmica prošle sezone, dva ovosezonska duela Lige prvaka protiv Legije i prvenstveno otvaranje protiv Radnika.

- Bilo je malo nezgodno vratiti se natrag u derbiju, ali mislim da sam dobro odradio svoj dio posla, zadovoljan sam. Drago mi je što sam se konačno vratio, dugo sam ovo čekao, šteta samo zbog poraza.

Sarajevo se donekle otkrilo u prva dva kola, a Daniel smatra da nije pokazalo da će biti usamljeno na vrhu.

- Ne mislim da su oni najveći konkurent u borbi za naslov, jednostavno iz razloga što smatram da nema nekog izrazitog favorita. Jer tu smo i mi, Sloboda, Željezničar. U svakom slučaju, bit će tijesno.

Ni u drugoj utakmici Bordo tim nije krenuo s najboljim prošlosezonskim strijelcem Lige. Zapravo, Leon Benko nije ni igrao protiv Plemića..., razlozi su kasnije rasvijetljeni. Noć uoči derbija je suspendiran.

- Po meni je Benko njihov uvjerljivo najbolji igrač, tako da me to zaista iznenadilo, ocijenio je Daniel, koji smatra da u Zrinjskom nezamjenjivih nema.

- To je naša prednost, nema sigurnih. U svakom trenutku jedan igrač može zamijeniti drugog, a da se to ne osjeti. Vjerujem da smo tu najjači u Ligi. Evo, u uvodnim kolima događa nam se to da se dva stopera nikako ne uspijevaju uigrati, ali srećom imamo dosta širok kadar i to smo uspjeli pokriti.

Slijedi Olimpic, naoko lagana utakmica s protivnikom kojem su već nakon prva dva kola zalijepili etiketu davljenika...

- Uvijek je teško kada si favorit. Zato u tu utakmicu moramo ući kao da je riječ o derbiju i pokušati što prije zabiti.

A kakav je Olimpic?

- Dosta su mijenjali, imaju dosta mladih igrača i iskusnog Bojana Regoju, ocijenio je Daniel pa dodao: Gledao sam malo njihovu utakmicu sa Željezničarom u kojoj su naivno primili golove, ali ponavljam - podcjenjivanju nema mjesta.

Dnevni list