Dane Bevanda: Entuzijazam i napori daju rezultate

žkk brotnjo
žkk brotnjo

Očekuje se niz zanimljivih utakmica, kao i prava nogometna atmosfera.

Međunarodno natjecanje

Spomenuto natjecanje će se održati na stadionu Bare 1. i 2. prosinca 2018. godine i na natjecanju će uz domaćina ŽNK Brotnjo sudjelovati ekipe ŽNK Troglav Livno te dvije ekipe iz Hrvatske, a to su ŽNK Donat Zadar i ŽNK Ombla Dubrovnik, što će ovom natjecanju donijeti epitet međunarodnog natjecanja.

- U cilju nastavka razvijanja sportske kulture među mladima, a posebno ženskog nogometa, odlučili smo mladima dati još jedan događaj koji će doprinijeti njihovu razvoju, promidžbi kako našeg grada tako i našeg kluba.

Kako je oduvijek poznato da sport i život uz sport omogućava pozitivan razvoj osobe i potiče promjene koje stvaraju pozitivnu okolinu, skupina zaljubljenika, prije svega diplomiranih kineziologa, bivših igrača, koji su sada treneri u klubu odlučila je pokrenuti rad ženskog nogometnog kluba.

Napori Uprave kluba, entuzijazam i ljubav u ovaj sport daju rezultate i klub polako, ali sigurno korača naprijed i omogućava djevojkama sve što je nužno za rad, a ovaj turnir će svima nama biti prilika da steknemo nova iskustva i prijateljstva te na najbolji mogući način promoviramo ženski nogomet - istaknuo nam je Dane Bevanda, predsjednik Ženskog nogometnog kluba Brotnjo Čitluk.

ŽNK Brotnjo se natječe u Drugoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH te nakon jesenskog dijela sezone dijeli 1. mjesto.

Ambicije

Svojom organiziranošću i igračkim kadrom, s povremenim nastupima u raznim reprezentativnim vrstama, zaslužuje više pozornosti. Spomenuti klub očekuje plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

- Prvi dio prvenstva smo zadovoljni postignutim jer smo prije svega pokazali kako iz sezone u sezonu klub na svim segmentima jača te uz tri pobjede, dva neodlučena susreta i jedan poraz držimo prvo mjesto te vjerujemo kako ćemo na kraju sezone postići svoj cilj i ući u Prvu ligu Nogometnog saveza FBiH. Očekuje nas borba s ekipom ŽNK Inter Posušje i ŽNK Troglav Livno u ispunjenju tog cilja - dodao je Bevanda.

Ovaj ženski nogometni klub, kao i brojni drugi iz broćanskog kraja, teško dolazi do sredstava potrebnih za rad. Zahvaljujući entuzijazmu ljudi oko kluba nekako se ipak osigurava normalno funkcioniranje ŽNK Brotnjo.

Nešto više podrške iz lokalne zajednice ne bi bilo na odmet ovom nogometnom kolektivu koji oko sebe ipak okuplja velik broj mladih.

Večernji list BiH