Dan poslije Gradskog derbija HŠK Zrinjski-FK Velež

Statistika kaže da je uhićeno 8. navijača, te da su povrijeđena 3. policajca. Statistički gledano puno manje nego za prethodnih derbija. Građani Mostara bili su i jučer prisiljeni slušati sirene policijskih i vozila hitne pomoći, a zabrinuti roditelji su tražili svoju djecu okolo stadiona.

Mostar je i sinoć plakao, ne od tuge nego od suzavca koja je policija opet uporabila na gradskim ulicama. Za osiguravanje utakmice bilo je premalo 600. policajaca koji su pristigli iz cijele FBiH, premda su iz PU Mostar uoči utakmice građane uvjeravali u suprotno.

Oni koji su danima najavljivali nerede i pumpali atmosferu likovali su sinoć u svojim izvješćima. Znali su oni tko živi u Mostaru i znali se da su ti domorodci željni njihove krvi. Uoči utakmice nestalo je markera za onih par reportera koji prate svaku utakmicu Zrinjskog jer su ih sve zauzeli "ratni" izvjestitelji gore pomenutih medija.

Niko normalan ne odobra nerede niti bilo kakvu vrstu nasilja, ali sada se svi trude osuditi i popljuvati navijače koji su izazvali prekid utakmice, a ratno-huškačku propagandu medija koji su danima napumpavali atmosferu nitko i ne spominje.

O nogometu se nema što napisati, njega praktično nije ni bilo u jučerašnjoj utakmici. Pobijedila je ona momčad koja je više željela pobjedu i čiji su igrači ginuli za dres koji nose. Oni su najmanje krivi za revolt navijača, i zasluženo su slavili. Domaći nogometaši su ispraćeni sa skandiranjem "Skinite dresove" i to dovoljno govori o njihovoj igri. Treba naglasiti  da su sudac i delegat pred službenim prostorijama tražili da se utakmica nastavi još 3. minute koliko je i bilo preostalo do njenog kraja, ali je gostujući trener to kategorički odbio. Svi su to čuli, ali to niko nije zapisao niti napisao, jer nije dovoljno senzacionalno za njihove medije. Ti mediji svakako jučer nisu ni bili na stadionu zbog nogometa, jer riječi spašavanje, evakuacija, okruženje,  rat nisu iz nogometnog i sportskog žargona.

Na kraju su najviše sve istrpili građani koji će platiti svu silu policije koja je osiguravala utakmicu, kao i suzavac zbog koga su plakali. Para za ovakve prigode mora biti, a nitko ne čuje plač i jecaje medicinskih i prosvjetnih radnika koji su na rubu egzistencije.

Za par dana sve ovo o čemu pišemo biti će statistika. 8. uhićenih navijača. 3. povrijeđena policajca. Idemo dalje, u nedelju je novi derbi, naravno ukoliko se do nedjelje ne ukine nogomet u ovoj državi.