Damir Zlomislić: Volio bih zaigrati za Široki Brijeg, ali…

"Veliko mi je zadovoljstvo biti u timu kola, što pokazuje da sam na pravom putu, da pružam dobre partije. To je nagrada za rad i trud koji ulažem u sebe. Naravno, zadovoljan sam onim što pokazujem na terenu", rekao je Zlomislić na početku ragovora za SCsport.ba.

Zlomislić u GOŠK-u igra kao posuđen igrač iz Širokog Brijega. Njegove igre sigurno nisu ostale nezapažene od strane tima sa Pecare. Mladi veznjak ističe da bi volio zaigrati u redovima Širokobriježana, ali da je sada skoncentriran samo na tim iz Gabele.

"Naravno, volio bih zaigrati za Široki Brijeg jednog dana. Tu sam počeo i razvijao se najveći dio karijere. Nadam se da su zadovoljni mojim igrama u mom matičnom klubu, ali ja sam najprije skoncentriran na GOŠK", dodao je 20-godišnji veznjak.

GOŠK je trenutno na 12. mjestu na tabeli Premijer lige BiH i samo je tri boda od opasne zone. Zlomislić kaže da Gabeljani imaju kvalitet i za nešto više od borbe za opastanak.

"Nismo i situaciji da se možemo opustiti i ležerno odraditi ostatak sezone, jer nam stanje na tabeli to ne dopušta, ali ako budemo pravi, onda nema nimalo razloga da strahujemo za opstanak", rekao je Zlomislić.

Poziv u reprezentaciju vrhunac


Zlomislić se ranije nalazio na spisku Vlade Jagodića,izbornika mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, a kaže kako je poziv u nacionalni tim za svakog nogometaša vrhunac.

"Poziv u reprezentaciju je vrhunac za svakog nogometaša, pa tako i za mene. Uvijek dajem sve od sebe i nastojim odraditi zadatke u klubu. Izbornik sigurno prati sve potencijane reprezentativce, pa vjerujem tako i mene, a Bože moj, bio pozvan ili ne a kvalifikacije, svojim prijateljima uvijek želim najbolje id a se plasiraju na Europsko prvenstvo", rekao je 20-godišnji veznjak.

SCsport.ba