Damir Džidić izgubljen za Europu, Musa sretan zbog forme ostatka kadra BiH

Naovom dijelu priprema doći će do sitnog "rezanja" kadra, koji je već doživio određene promjene. Za sada sve ide po planu, ali ima i loših vijesti.
Počelo je solidnom partijom protiv aktualnih prvaka i momčadi koju je Široki porazio u finalu Kupa. Imao je doduše Široki i pobjedu u svojim rukama nakon pogodaka Krešimira Kordića iz prvog dijela i Ivana Barišića na otvaranju drugog, no u samoj završnici Željezničar je zahvaljujući dva pogotka Šabana Pehilja ipak uhvatio konačnih 2:2.

- Vidjelo se da nijedna momčad nije puno izgubila, rekao je Musa, dodavši: Stvorili smo dosta šansi, imali 2:0, ali na kraju su nas dvije nesmotrenosti koštale boljeg rezultata. Određenim stvarima sam zadovoljan, nekim drugima i nisam. Ova utakmica može nešto značiti, ai ne mora.
Dobro je ponovno bilo vidjeti pogodak najboljeg strijelca Širokog protekle sezone, Krešimira Kordića.
- Krešo je igrač koji nam je jako puno donio i, evo, sad je nastavio pogađati. Drago mi je i zbog lijepog pogotka Barišića, ali i zbog činjenice da su se iz pozadine ubacivali igrači iz veze.

Jučer je ekspedicija Širokog otputovala na Kupres, gdje će se odigrati još dvije utakmice, u subotu protiv Zrinjskog, 29. ovog mjeseca protiv Viteza. Dva su imena "otpala"...
- Na raspolaganju nemamo igrače koji su s mediteranskom reprezentacijom, a ostat ćemo i bez Zvonimira Kožulja i Slavka Brekala, koji će na posudbu u Vitez, rekao nam je Musa.
Manje-više, do sada je sve išlo željenim, planiranim tijekom, no bilo je loših vijesti.
- Damira Džidića smo izgubili najmanje na mjesec dana, dakle nećemo ga imati u utakmicama Europske lige. Izgleda da dijagnoza nije bila dobra, pa je obnovio ozljedu butnog mišića, zbog čega je radio i rezonancu. Da bi se oporavio, mora strogo mirovati.
To nisu svi problemi s ozljedama, mada su preostali - manje zabrinjavajući.
- Šilić se priključio treninzima, Mazalović zbog zadnje lože radi posebno, pa ga nismo koristili protiv Željezničara, a vjerujem da nećemo riskirati ni protiv Zrinjskog.

Širokobriježani na Mediteranskim igrama

Četiri mlada igrača Širokog Brijega jučer su s mediteranskom reprezentacijom BiH počela svoj nastup na Mediteranskim igrama u Mersinu. Mirka Marića, Branimira Odaka, Antu Petrovića, Jozu Špikića i društvo na startu Igara u Turskoj dočekao je Maroko. Albanija će biti protivnik 21. lipnja, domaćin Turska 23.

Dnevni list