Dalić upisao prvi poraz, Modrić i društvo odigrali očajnu utakmicu

peru-hrvatska 2-0
... je izgubila 2:0, a još je i dobro prošla takvim rezultatom.

Još od prvog napada na utakmici vidjelo se koliko će problema hrvatska obrana predvođena Ćorlukom i Vidom imati s brzonogim Južnoamerikancima. Kola su nizbrdo krenula u 12. minuti nakon pogrešaka Ćorluke i Strinića. Nisu uspjeli izbiti loptu daleko od kaznenog prostora, Strinić ju je čak proslijedio Carrillu koji je s vrha kaznenog prostora uz dosta sreće prevario Subašića.

Drugi gol Hrvatska je primila odmah na startu drugog dijela. Farfan je lako pobjegao Vidi, njegov udarac obranio Subašić, a odbijanac u mrežu ispred Ćorluke pospremio Flores. Hrvatska je 20 minuta imala igrača više, ali uzalud...

Ako se i moglo očekivati da će obrana imati problema s Peruancima, onda je pravo iznenađenje da su Modrić, Rakitić i Brozović uvjerljivo izgubili rat na sredini terena. Nije pomoglo ni što je početkom drugog dijela Kovačić zamijenio iživciranog Brozovića, niti što je Hrvatska posljednjih 20 minuta nakon drugog žutog kartona za Yotuna igrala s igračem više, piše Index.hr.

A koliko su tek krilni nogometaši Perišić i Mandžukić bili bezopasni i koliko je Kalinić bio nemoćan u okršajima s peruanskim braničima... Da nije Vrsaljko imao nekoliko sjajnih prodora i kvalitetnih ubačaja, pitanje je bi li uopće lopta završila u peruanskom kaznenom prostoru.

Peru je u drugom dijelu mogao zabiti još nekoliko pogodaka, a Hrvatska je najbliže golu bila u posljednjih pet minuta utakmice nakon ulaska Kramarića. Napadač Hoffenheima je prvo u 86. minuti promašio cijeli gol poslije ubačaja iz kuta, a zatim izgubio dva dvoboja s peruanskim vratarom.

Hrvatska, kojoj je ovo prvi poraz otkako je Dalić sjeo na klupu, u srijedu igra novu prijateljsku utakmicu. Suparnik je Meksiko.