Dalić: Protiv Tunisa svi će dobiti priliku

Dalić: Protiv Tunisa svi će dobiti priliku
Izbornik Zlatko Dalić je najavio kako u Varaždin putuje cijela reprezentacija i da će svi igrači dobiti priliku.

"Cijela reprezentacija putuje u Varaždin. Igrači su imali dva dana odmora, a sutra se nadam dobroj igri i spektaklu. Raspoloženje u ekipi je super, svi smo sretni i zadovoljni nakon pobjede protiv Walesa koja će nam osigurati mirno ljeto i pripreme za nastavak kvalifikacija," kazao je Dalić, javila je Hina.

Izbornik svjetskih doprvaka još jednom se osvrnuo na subotnji ogled u Gradskom vrtu otkrivši i kojim detaljima nije bio zadovoljan.

"Zadovoljan sam svime, ne zanima me ljepota već tri boda. Međutim, ako malo seciramo našu igru, nisam bio zadovoljan s posljednjih 15 minuta igre. Nakon što smo primili gol bili smo nervozni, došlo je do lagane panika, a to trebamo izbjeći. Mogli smo zabiti treći pogodak i ranije zaključiti utakmicu," istaknuo je izbornik.

"Bio je to još jedan dokaz da ako nismo maksimalno koncentrirani svih 90 minuta da možemo ući u probleme. No, ponavljam najvažnija su tri boda," dodao je.

Dalić se osvrnuo i na nastup novih igrača, za koje je kazao kako su položili ispit:

"Mene raduje pojava igrača koji mogu biti alternativa. Livaković je odlično branio, spasio nas je u nekoliko situacija. Brekalo je potencijal koji može igrati na obje strane i pokazalo se da na njega možemo računati. Benković je puno pokazao na pripremama, Pašalić nije dobro ušao u susret, ali je kasnije bio dobar. Žao mi je što nije bilo Vlašića, a nadam se da će U21 reprezentacija izbaciti više takvih igrača. Želim te mlade koji nose energiju, snagu i motivaciju."

Dalić je naglasio kako je posebno bio zadovoljan što je igrače imao na okupu tjedan dana.

"To me posebno veseli. Imali smo sedam dana za treninge i pripreme. Onda smo i bolja momčad i bolja je atmosfera nego kada se skupimo na dva, tri dana", zaključio je hrvatski izbornik.

(fena)