Dalić objavio kraj rata Hajduka i HNS-a: Hrvatska igra u hrvatskom Splitu!

zlatko dalić, zlatko dalić, Vatreni, zlatko dalić, malonogometna liga hercegovine, zlatko dalić, Poljud,  stadion  Poljud, zlatko dalić, Hrvatska, popis, Hrvatska reprezentacija, zlatko dalić, Mario Mandžukić, zlatko dalić, Vatreni, zlatko dalić, Ivan Rakitić, zlatko dalić, Azerbejdžan, zlatko dalić, Hrvatska reprezentacija, Poljud, Split, zlatko dalić, Vatreni, hrvtaska vatreni, zlatko dalić, Hrvatska, zlatko dalić, Hrvatska, duje ćaleta car, zlatko dalić, izbornik, popis igrača, zlatko dalić, Andrej Kramarić, zlatko dalić, Hrvatska, zlatko dalić, Hrvatska, Europsko prvenstvo

Nakon četiri i pol godine od incidenta sa svastikom Hrvatska gostuje u Splitu. Reprezentacija je zadnjih godina više igrala u Londonu, nego u drugom najvećem hrvatskom gradu. Split je pod opsadnim stanjem policije i sigurnosnih službi već tjednima, a karte za utakmicu protiv Mađarske (10. listopada) rasprodane su u 24 sata.

Jedan od ključnih ciljeva u mandatu Zlatka Dalića izvan terena, i jedini cilj Marijana Kustića, Plenkovićevog mladog lava iz HDZ-a, bio je povratak reprezentacije na Poljud bez razbijenih glava. Dalić, a najprije Kustić, u tome su uspjeli, a izbornik je danas i simbolično u pripremljenom govoru označio kraj sukoba Hajduka i HNS-a koji proteklo desetljeće opterećuje reprezentaciju i druge odnose u hrvatskom nogometu, prenosi index.hr.

"Veselim se utakmici na Poljudu i ovome što nas čeka, već sam prije rekao da Poljud prima 100 tisuća navijača, da bi bilo toliko ljudi. Karte su prodane u roku jednog dana i to pokazuje koliko Dalmacija i Split poštuju i vole reprezentaciju. Možda je kult te reprezentacije prije bio izgubljen, ali on je opet tu. Problemi koji se potenciraju na relaciji HNS - Hajduk trebaju se rješavati kroz sastanke i sustav, a ne preko reprezentacije. Premalo utakmica u Splitu nije na ponos nikome. Perišić, Rebić, Modrić i Vlašić, što su ti dečki kome krivi? Veseli me da će na Poljudu biti sjajna atmosfera i hrvatska nogometna reprezentacija igra u hrvatskom Splitu, to je najvažnije", rekao je Dalić pa dodao:

"Očekujem sve igrače, svi su zdravi i nitko nije javio da ne može. Jako bitna utakmica je pred nama, ništa manje važna je utakmica i protiv Walesa. Mislim da će biti 15 bodova dovoljno za prolazak dalje, gotovo sigurno. Ovisimo sami o sebi, to je najvažnije."

Sastav za Mađarsku?

"Vidjet ćemo ova dva dana što će biti. Imamo dvije utakmice u tri dana, koristit ću 15 igrača u ove dvije utakmice. Vlašić je u sjajnoj formi, drago mi je da je Rakitić opet tu. Imamo široku klupu i dobar kadar, nadam se da ću donijeti najbolju odluku", izjavio je Dalić pa prokomentirao Rebića koji sjedi na klupi u Milanu.

"Ante nažalost ne igra, na klupi je, problem je to. Kad dođe vidjet ću s njim, ali to su igrači koji u reprezentaciji daju sve od sebe."

Priznajete li grešku protiv Azerbajdžana u utakmici u kojoj ste koristili sve igrače kao i protiv Slovačke?

"Moja greška je bila protiv Azerbajdžana, nisam promijenio momčad, bilo bi drugačije da sam napravio neke promjene, nakon Slovačke nisam mijenjao ekipu, nakon pola sata je došlo do manja snage, to meni nije problem reći. U budućnosti ću bolje reagirati."

Stanje Modrića?

"Ma Luka bi i pješke došao na okupljanje. Jako nas raduje gol njegov, posebno njega, trebalo mu je to. Vratio se nakon ozljede i zabio".

Dalić je pozvao ove igrače:

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Lovre Kalinić (Aston Villa), Simon Sluga (Luton Town)

Braniči: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpool), Tin Jedvaj (Augsburg), Borna Barišić (Rangers), Dario Melnjak (Rizespor), Mile Škorić (Osijek), Karlo Bartolec (Kobenhavn)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva)

Napadači: Ivan Perišić (Bayern), Ante Rebić (Milan), Bruno Petković (Dinamo), Josip Brekalo (Wolfsburg), Mislav Oršić (Dinamo)

Pretpozivi: Marko Rog (Cagliari), Filip Bradarić (Hajduk), Mijo Caktaš (Hajduk)