Dalić dobio ogromnu ponudu da napusti Hrvatsku

Zlatko Dalić Liga Hercegovine
Arhivska fotografija

Zlatko Dalić počeo je pregovore sa saudijskim Al-Ittihadom, tvrdi tamošnji list Okaz.

Hrvatski izbornik ranije u karijeri trenirao je tri kluba na Bliskom istoku i tamo proveo sedam godina. Sada se povezuje s najvećim i najbogatijim saudijskim klubom, istim onim koji je do početka ove godine trenirao Slaven Bilić, prenosi index.hr.

Dalićevo ime počelo se povezivati u Saudijskoj Arabiji s Al-Ittihadom nakon što je Čileanac Jose Luis Sierra dobio otkaz poslije niza loših rezultata i dvije pobjede u posljednjih devet utakmica. Al-Ittihadu novac nije problem, Bilić je tamo imao oko šest milijuna dolara godišnje.

https://twitter.com/SaudiSkySport/status/1185669397454737408?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1185669397454737408&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fclanak.aspx%3Fid%3D2125537

Ipak, teško je očekivati da će Dalić prihvatiti ponudu i otići uoči ključne utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Slovačke (16. studenog). Ako do odlaska i dođe, on bi se mogao očekivati nakon Eura sljedeće godine.

Dalić često od preuzimanja Hrvatske poručuje da će reprezentaciju napustiti kad on to bude htio i kad osjeti da ga više ne žele. Planira odvesti Hrvatsku i na Europsko prvenstvo te završiti smjenu generacije.

"To je moja misija i samo o tome trenutno razmišljam, i o formi igrača", rekao nam je nedavno, dok je na press konferenciji u Splitu poručio kako će za četiri godine sigurno biti u mirovini.

Dalića HNS navodno plaća oko milijun eura godišnje, a na Bliskom istoku bi mogao dobiti nekoliko puta više novca.