Dalibor Šilić: Odavno se nismo bolje pojačali

Dalibor Šilić nogometaš Širokog Brijega
- U ovom razdoblju priprema dobro je pustiti momke da malo predahnu. Danas (ponedjeljak) slijedi nastavak rada i povratak u Kupres, gdje ćemo ostati do Šuškova turnira. Gore je puno ugodnije, ovdje u Širokom suviše je vruće. - Dva dana bez treninga izvanredno su "sjela". Osjećam se puno svježije, sad ću s većom voljom pristupiti treninzima - rekao nam je kapetan Dalibor Šilić.

Iskusna pojačanja

- Dugo sam na Pecari, pa mogu reći kako se klub odavno nije bolje pojačao. Svi novi igrači su iskusni i kvalitetni. Vidjeli ste protiv Željezničara kako je zrelo odigrao Damir Landeka. Sandro Bloudek je značajno pojačanje, kao i Krešimir Kordić. Damir Džidić tek je došao, ali i njegove kvalitete nisu upitne. Još ako potpiše i Josip Barišić (spor s Hajdukom je na arbitraži, p.p). U veznom redu konkurencija odavno nije bila jača, da o braničima ne govorim. Vedran Ješe, Slavko Brekalo, te braća Džidić jamstvo su da nećemo više strepiti ako netko ispadne iz momčadi zbog ozljeda ili kartona, jer imamo jednako dobre zamjene. S optimizmom krećemo u europske okršaje. Na pitanje koga bi izabrao između irskoga St. Particka i islandskog IBV Vestmannaeyjara, Šilić kaže:

- Možda je St. Patrick jači, ali veselilo bi me gostovanje u Irskoj, jer tamo nisam bio. Na Islandu sam pak bio kao igrač Željezničara protiv Akranesa, Željezničar je tada pobijedio u obje utakmice. Bilo tko da nas zapadne, nadam se prolazu u treće kolo. Poslije, vidjet ćemo - kaže Šilić koji zbog lanjskoga crvenog kartona protiv Olimpije neće igrati prvi europski susret na Pecari, ali će konkurirati za uzvrat. Susret St. Patrick - IBV Vestmannaeyjar (5. srpnja) nitko s Pecare neće izravno gledati, stručni će stožer samo pratiti TV prijenos. Vijest da se Čelik zanima za Wagnera na Pecari smatraju neozbiljnom, jer s klubom nitko nije kontaktirao, a Wagner ima čvrsti ugovor.

Vecernji.ba