Dalibor Šilić: Mogli smo završiti posao već u prvoj utakmici

Prva europska prepreka ovog ljeta zove se Irtiš - Kazahstanci dolaze sa 3:2 iz prve utakmice igrane u njihovom Pavlodaru, što je rezultat koji pitanje prolaska dalje čini itekako otvorenim. Šilić smatra kako Široki ima dobre šanse.

- Vjerujem da će se oni, kao i u utakmicama s Levskim, pokušati zatvoriti..., jer imaju rezultat. To bi morali sasjeći što bržim pogotkom, smatra Šilić, strijelac drugog pogotka, kod kojeg je sjajno primio dugu loptu, a zatim ju poslao u suprotan kut kazahstanskog čuvara mreže.

Šilić je uvjeren da je rezultat mogao biti i drukčiji, daleko povoljniji po Široki...

- Teren je bio nevjerojatno brz, mokra umjetna trava. A i same lopte su bile takve da ih je zaista bilo teško kontrolirati. Ali svejedno smo imali puno šansi, stvorili smo nekih sedam - osam zicera..., po meni, posao smo mogli završiti već u prvoj utakmici.
Jasno, s ovim riječima nimalo ne diskreditira protivnika, koji je pokazao da je dobar, vrlo dobar...

- Nisu nimalo naivna ekipa, vrlo su disciplinirani otraga. Naprijed imaju tog vrlo nezgodnog napadača Murzoeva, koji stiže svaku loptu, a i bokovi su im jako dobri.
Široki lovi rezultat, ali ne mora ići grlom u jagode, mada je jasno da ne bi smio dopustiti Irtišu da prvi zabije.

- Ne smiješ sad nešto posebno taktizirati, a o opuštanju nema ni govora. Kako je prva utakmica počela, odlično je završilo. Sada imamo dobru šansu, ali moramo biti maksimalno koncentrirani.

To što za vikend počinje prvenstvo nije neka smetnja. Prvi protivnik u novoj sezoni je novi premierligaš, Mladost iz Velike Obarske kod Bijeljine...
- I uoči tog gostovanja dosta ćemo vremena provesti u autobusu. Protivnika ne poznajemo, ali znamo koliko je važno dobro startati.
Smetnja nije ni Udinese, koji čeka ako Široki izbaci Irtiš.
- To je sada zabranjena tema, jasan je bio Šilić.

Dnevni list