Dalibor Šilić: Cilj je jedan trofej, ali zašto ne i dva?

Dalibor Šilić nogometaš Širokog Brijega
Igra mnogo bliže protivničkom golu, gdje skupa sa braćom Bajanom i Wagnerom predstavlja udarni trio sa Pecare. Koliko su opasni najbolje je nedavno u polufinalu Kupa BiH osjetila obrana Veleža. Nakon prolaska u finale, dobra forma potvrđena je i u susjedskoj Gabeli. Ostvaren je značajan gostujući trijumf, koji je specijalnu težinu dobio nekoliko sati kasnije kada je Olimpic u malom sarajevskom derbiju uspio obraniti svoj gol na uzavreloj Grbavici.

„Zadovoljan sam izdanjem u Gabeli, iako je utakmica mogla imati sasvim drugi tok i rezultatski otići na stranu domaćina. Sijevalo je sa obje strane", kaže Dalibor Šilić, kapetan Širokog Brijega.

Priliku za nove bodove i eventualni novi pohod ka liderskoj poziciji Široki će imati sutra na svojoj Pecari. Po drugi put u dvadeset dana gostovat će Velež, tim koji je u posljednjih pet okršaja ova dva kluba zabilježio isto toliko poraza.

„Nedavno su nas namučili u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH, ali tada smo bili u maloj krizi, koja je sada stvar prošlosti. Iako smo 99% već izborili Europu, svaki meč dočekujemo sa istim ambicijama, a one se odnose na trijumf i prikupljanje novih bodova. Cilj je osvojiti jedan trofej, a ja kažem ovaj put, zašto ne i dva? Igramo u dobroj formi i prepuni smo samopouzdanja, tako da zaostatak za Željezničarom nije nenadoknadiv. Ima još deset utakmica u kojima je sve moguće. Uostalom i mi smo Želji bježali šest bodova, pa je situacija donedavno bila obrnuta", izjavio je Šilić za SC.

SCsport.ba