Dado Pršo: Bio sam i ostao vojnik Rangersa

Dado Pršo, Glasgow Rangers, nogomet, Škotska
Navijači Rangersa potvrdili su kako je Pršo postao član njihovog navijačkog fonda za Rangerse, te se i sam financijski uključio u akciju spašavanja kluba sa stadiona Ibrox.

"Kada sam igrao bio sam vojnik Rangersa i nikada nisam odustao. Navijači su također vojnici, a navijački fond već godinama vodi ovu borbu i nisu odustali. Rado ću podržati navijače u njihovoj borbi da vrate svoj klub i pozivam sve da se uključe i pomognu im", poručio je legendarni hrvatski napadač.

Pršo je u dresu Rangersa igrao od 2004. do 2007. i u 123 nastupa zabio je 37 golova. S Rangersima je osvojio škotsko prvenstvo i Liga kup.

"Premda ne živim u Škotskoj, Rangers će uvijek biti dio mene. Rangers je veliki klub i tužno je vidjeti što se događa s njime posljednjih godina. Klub i navijači zaslužuju bolje," dodao je Pršo koji je igrao i za Monaco, Ajaccio, Rouen i Pazinku. U dresu hrvatske vrste je odigrao 32 susreta i zabio devet golova.

Pršo se uključio u akciju za spas Rangersa nakon što je njegov bivši suigrač Nacho Novo s navijačima protestirao ispred stadiona.

"Kada sam vidio Nacha ispred stadiona s navijačima prije utakmice znao sam da se moram uključiti. Nacho i ja smo igrali zajedno i dijelili strast s navijačima. Razgovarali smo prije nekoliko dana i želimo vratiti radost među navijače Rangersa."

Rangers je zbog duga od 150 milijuna eura 2012. godine izbačen u četvrtu ligu. Klub se u godinama koje su uslijedile probio do druge lige, no i dalje je u financijskim problemima. Jedan od pet najvećih dionirača kluba Mike Ashley (10 posto dionica), koji je ujedno i vlasnik Newcastle Uniteda želio je stadion Ibrox ponuditi kao osiguranje za pozajmicu od 15 milijuna eura, no navijači za to ne žele ni čuti. Navijačke udruge Rangers Supporters' Trust i Rangers First pokušavaju kupiti što više dionica kako bi imale što veći utjecaj prilikom odlučivanja. Trenutačno posjeduju oko 3,2 posto dionica kluba.

"Navijači više nisu samo kupci, već postaju vlasnici kluba. Sada će ih napokon shvatiti ozbiljno. Cilj navijačkih udruga je spas kluba. Navijači jednostavno ne vjeruju sadašnjem vodstvu," poručio je jedan od navijačkih čelnika Richard Atkinson.

Rangers je 54 puta osvajao domaće prvenstvo što je svjetski rekord. Osvojio je i 33 škotska Liga kupa, te 27 škotskih FA kupova. Ukupno je osvojio 116 trofeja.

 

dalje.com