FOTO  Da se ne zaboravi: Vatreni u Mostaru 2003. godine

Utakmica je to koja će napuniti stadion HŠK Zrinjski, i već se danas desetak dana prije utakmice sa svih strana traže ulaznice za taj spektakl.

Ovo ipak neće biti prvo gostovanje reprezentacije Hrvatske u Mostaru, i mnogima je u sjećanju ostala revijalna utakmica odigrana u lipnju 2003. godine u kojoj su nastupili Vatreni na čelu sa Ćirom Blaževićem protiv humanih zvijezda Hercegovine. I ta utakmica je također dobro napunila stadion Zrinsjkog, a sav prihod išao je djeci hrvatskih uznika u Haaškom pritvoru.

Za Vatrene igrali su Tonči Gabrić, Stjepan Tomas, Dario Šimić, Igor Štimac, Slaven Bilić, Goran Jurić, Zvonimir Soldo, Krunoslav Jurčić, Adrijan Kozniku, Alen Bokšić, Mario Stanić, Dario Srna i Petar Krpan.

Selekciju Humanih zvijezda vodio je Zlatko Kranjčar, nastupili su Josip Sesar, Željko Širić, Goran Marić, Boris Novković, Mato Bulić, Ivan Mikulić, Zlatko Kranjčar, Ivan Cvjetković, Franjo Vladić, Vladimir Skočajić, Toni Čarapina, Slaven Knezović, dr. Ante Kvesić, dr. Jadranko Barišić, Miroslav Buljan, bivši haaški zatvorenici braća Mirjan i Zoran Kupreškić, te Davor Bačić, Ivan Varga i Denis Hrkač.

Utakmicu je sudio Ivo Šušak, i završila je rezultatom 7:4 za Vatrene. Strijelci za pobjednika bili su Kozniku (2), Jurić, Stanić, Jurčić, Krpan i Soldo, a za poražene Knezović, Sesar, Cvjetković i Marić.

HERCEGOVINA.info