Da l' je moguće: Marković: Odlazim nakon Eura

...kazao je za 24 sata predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

Predsjednik HNS-a nije na skupštini u petak objavio da odlazi nakon Europskog prvenstva, ali je zato jučer rekao:

- Odlazim nakon Eura! Na čelu HNS-a sam već 14 godina. Imali smo sjajne rezultate u to vrijeme. To je najbitnije kad ste predsjednik saveza.

Zdravko Mamić, kojeg se smatra pravim šefom hrvatskog nogometa, još je na skupštini u petak potvrdio da Vlatko odlazi u srpnju. Tvrdio je da se dogovorio s Markovićem da to objavi svima s govornice.

- Bio je to mali nesporazum. Zdravko me očito nije dobro razumio. Nisam imao namjeru to objaviti u Westinu - kazao je Marković, koji tvrdi kako s ove funkcije odlazi uzdignute glave.

- Griješio sam, to nije sporno. Ali ipak, naša je reprezentacija napravile velike stvari i na to sam jako ponosan.

Marković zna tko bi bio njegov idealan nasljednik:

- Davor Šuker, bez ikakve dvojbe. On je daleko najveće ime u našem nogometu i idealan je za tu funkciju. Ja ne određujem tko će biti novi predsjednik, ali se nadam da će doći Šuker. Mislim da od njega trenutačno nemamo boljega kandidata.

Kampanja za predsjedništvo HNS-a, nakon ovih Vlatkovih riječi, može započeti. Igor Štimac bio je kandidat za to mjesto u prosincu 2010. Izgubio je u sumnjivim okolnostima, jučer nije htio ništa komentirati o HNS-u. Jedan od kandidata je i Dinamov direktor Damir Vrbanović, mnogi bi u Rusanovoj htjeli vidjeti i Zvonimira Boban, piše portal 24 sata.