Ćutuk: U Ljubljani će nam biti lakše

Je li to bio samo jedan od onih dana kad lopta jednostavno neće u gol?


Trener Mario Ćutuk nakon utakmice je dosta govorio u velikom ulogu i o tome kako je to donekle zakočilo njegove igrače da zabiju priželjkivani gol - psiha se dakle donekle poigrala s njima i ostavila ih da za zebnjom iščekuju gostovanje u Ljubljani. Je li to nova, mlađa i poletnija Olimpija opravdano izazvala? Ćutuk je ponovno istaknuo zalaganje svojih igrača, no svima po pitanju pruženog - nije bio zadovoljan. - Ne mogu biti nezadovoljan zalaganjem, to nikako, rekao je, dodavši zatim: Istina, vezni red je malo zakazao.
Ovu opasku dalje nije elaborirao, no jasno je na koga je mislio. Uostalom, pokazao je to i prvom izmjenom na utakmici. Ante Serdarušić je bio nevidljiv, možda najviše zbog činjenice da ovaj talentirani veznjak i dalje nije maksimalno spreman. Što bi Ćutuk po tom pitanju mogao učiniti? Pa možda nešto slično kombinaciji koja se dogodila kod te izmjene, a to je da je zamjena Hrvoje Mišić zauzeo desno krilo s kojeg je Goran Zakarić prešao u špicu, a odakle je Wagner vraćen u vezu.
Što će Ćutuk učiniti, još ćemo vidjeti, no jedno je sigurno - Široki će ponovno krenuti otvoreno. Tako barem kaže šef struke...
- Lakše će nam biti kod njih, uvjeren sam u to, i na psihološkom planu i po pitanju same igre. Napast ćemo od početka, jer ako zabijemo, oni će se u potpunosti otvoriti, a onda im je vatra, dijelom je ponovio izjavu koju je u sličnom tonu ispalio odmah nakon remija bez golova.
I da se opet vratimo onomu - lopta neće u gol. Široki je imao svoje prilike, njih pet pravih. Dvije je zapucao Mišić, po jednu Zakarić i Pinjuh, a slovenski vratar Elvis Džafić bio je na razini kod odličnog pokušaja Wagnera. Previše. Pet situacija fokusiranija bi momčad pretvorila barem u jedan pogodak. Takvi se propusti u Europi plaćaju. Možda je breme favorita zaista zakočilo Širokobriježane... Priliku pokazati da mogu će imati.

U utorak na put, trening na Maksimiru

Jučer je na Pecari bio slobodan dan, a od danas počinju pripreme za put u Sloveniju. Sutra se polazi na put koji će biti podijeljen u dva segmenta: u Zagrebu će se, točnije Maksimiru, odraditi trening, a nakon noćenja u hrvatskoj prijestolnici u srijedu će krenuti za Ljubljanu.

Ćorić trenirao smanjenim intenzitetom

Iako je duel sa Slovencima bio donekle i fizički žestok, srećom, Širokobriježani su prošli bez većih ozljeda. Udarce su dobili Ivo Džidić, koji je susret završio krvavog nosa (ništa nije slomljeno) te Dino Ćorić koji je od tada trenirao smanjenim intenzitetom. Šteta bi bilo Ćorića ne imati u uzvratu, budući da je dobro igrao, no, ako to i bude slučaj - zamjena neće biti problem. Odradit će ju Brazilac Diogo.

Sjetite se Partizanija

Ovo će biti drugi puta da Široki u uzvrat europskog duela ulazi sa domaćih 0:0 iz prve utakmice. Identično su krenuli u Kupu UEFA u sezoni 2008./2009., kada su na Pecari odigrali bez golova sa albanskim Partizanijem. U uzvratu u Tirani slavili su 3:1. Samo su jednom do sada prošli dalje nakon negativnog rezultata u prvoj utakmici - dogodilo se to u Kupu UEFA u sezoni 2005./2006. kada je također albanski rival, Teuta, u prvoj utakmici kod kuće pobijedio 3:1, da bi Široki dalje prošao sa domaćih 3:0.

Dnevni-list.ba