Ćutuk: U Europi smo prije posljednjeg kola

Trener Toni Karačić izjavio je prije pobjede u prošlom kolu nad Čelikom da bi Široki do Europe mogao sa devet bodova iz tada četiri preostala susreta, no to je računica koja nema veze s teorijskom potvrdom, pa je jasno da će Široki pokušati dobiti sve utakmice do kraja. Recept je to kojem je sklon i stoper Josip Ćutuk.

- U dobroj smo seriji, pa vjerujem da možemo slaviti na oba gostovanja i tako riješiti našu situaciju prije posljednje utakmice sa Zrinjskim, kaže ovaj robusni defanzivac koji na Pecari igra svoju drugu sezonu.

Istaknuo je Ćutuk i činjenicu da je najvažnije da on i ostatak kadra Tonija Karačića drže konce u svojim rukama, kao i to da smatra da će utakmica sa Zrinjskim na Pecari biti važna samo Mostarcima.

- Ako bude odlučivala ta utakmica, sigurno stadion će biti poprilično popunjen, bit će to sjajno za gledatelje. Naravno, ja se nadam i mislim da ćemo mi Europu osigurati i prije... Ima Zrinjski dvije teške utakmice do tada (Leotar u Trebinju i Čelik u Mostaru op.a.), pa ćemo vidjeti. Ali uvjeren sam da ćemo na kraju uspjeti. Naravno, Ćutuk i društvo prije svega sada su mislima u Travniku.

Računamo na to da su i Travnik i Zvijezda manje više sigurni, iako još teoretski nisu potvrdili status premierligaša, te da će biti nešto rasterećeniji. Svakako bi bilo teže igrati kod nekih više ugroženih momčadi, ovdje će, barem se nadam, priotisak biti manji.

Ukoliko Široki osigura nastup u predkolima Europske lige, pitanje je s kojom će momčadi sedmi put zaigrati na međunarodnoj sceni. Ćutuk se već jako dobro uklopio, kao i nekoliko igrača pristiglih ove sezone...

- Već se dobro poznajemo i sigurno bi bilo šteta bilo kada bi više igrača otišlo. To bi značilo da bi nam trebalo određeno vrijeme da se s tim nekim novim imenima uigramo. Ali o tome je još rano govoriti.

Dodao je kako nije siguran ni za svoj status, mada mu je Široki postao pravi dom.

- Imam još godinu dana ugovora, ali svejedno ćemo na kraju sezone sjesti i vidjeti što i kako. Široki ima odlične uvjete i vjerujte mi, odavde bi išao samo u inozemstvo, o Hrvatskoj vjerojatno ne bi razmišljao... piše Dnevni list.