Čudo koje svijet ne pamti: Leicester postao prvak nakon 132 godine čekanja!

Leicester, prvak
Ovo je prvi naslov za Lisice u njihovoj 132-godišnjoj povijesti, a do njega su došli zahvaljujući spektakularnim predstavama Jamiea Vardyja i Riyada Mahreza tijekom čitave sezone i odličnim vodstvom talijanskog stratega Claudija Ranierija. Tottenham nije uspio slaviti u sjevernom Londonu niti nakon 26 godina kada je posljednju pobjedu Spursima donio legendarni Gary Lineker.

Chelsea ove sezone igra katastrofalno i malo tko je vjerovao kako su Hiddinkovi momci mogli zaustaviti Spurse čiji je motiv za pobjedom u završnici sezone puno veći no što ga imaju momci u plavom, ali ipak se dogodilo. Utakmica na Stamford Bridgeu je krenula vrlo nervozno uz niz prekršaja s jedne i druge strane, a posebno valja istaknuti okršaj Mikela i Dembelea koje je morao smirivati glavni sudac susreta Mark Clattenburg.

Na prvu priliku, točnije polupriliku, trebalo je čekati do 11. minute kada se branič Spursa Rose odlučio na udarac s dvadesetak metara, ali lopta je otišla malo iznad grede Begovićeva gola. Chelsea je do svoje prve šanse na utakmici stigao u 26. minuti kada je nakon brze kontre Bluesa Fabregas opalio s ruba šesnaesterca, ali lopta je prošla malo pored desne vratnice.

Samo minutu kasnije zaprijetio je Son na drugoj strani, ali rezultat na semaforu se nije mijenjao. Petnaestak minuta prije kraja prvog dijela nije izgledalo kako će se mreže tresti, a onda je na scenu stupio Harry Kane. Najboljeg napadača Spursa ove sezone idealno je poslužio Argentinac Lamela, a engleski reprezentativac je potom zaobišao vratara Asmira Begovića i poslao loptu u praznu mrežu. Samo devet minuta kasnije usljedio je novi šok za Abramovičeve trupe. Nogometaši Chelseaja izgubili su loptu na tridesetak metara od gola, a nju je potom prihvatio Christian Eriksen i idealno poslužio Sona koji s desetak metara iskosa šalje loptu ispod Begovića za povećanje vodstva u 44. minuti susreta.

U nastavku utakmice prva prilika pripala je nogometašima Spursa preko Harryja Kanea, ali Begović je u obje situacije bio na mjestu. Da se ne namjerava predati, Hiddink je dao naznačiti tako što je u igru uveo Edena Hazarda ne bi li dodatno osvježio napad.

Bilo je očito kako su Bluesi u nastavku ozbiljno krenuli po izjendačenje, a za prvi korak pobrinuo se Gary Cahill koji se nakon jednog kornera najbolje snašao u kaznenom prostoru i topovski poslao loptu u mrežu Llorisa za smanjenje zaostatka. Do kraja utakmice i jedni i drugi stvorili su nekoliko prilika, ali konačni udarac Spursima i kraj snova o eventualnom naslovu, zadao je Eden Hazard koji je u 83. minuti pogodio same rašlje za izjednačenje na Stamford Bridgeu i time dao znak momcima iz Leicestera kako slavlje može početi.

Jutarnji list