FOTO/VIDEO  Crveni karton čist kao suza, Cakir je odlično pročitao nesportsku namjeru Nanija

"To je bilo najviše za žuti karton, nikako crveni. Kako nekoga možeš isključit u osmini finala Lige prvaka radi takvog starta? Sudac je uništio susret i tako dalje...". Najlakše je reći Cuneyt Cakir je pogriješio, ali pozabavimo malo tim trenutkom. Što se zapravo dogodilo u toj 55. minuti, piše Foxsports.

Evra je ispucavanjem otklonio opasnost pred golom. Nani je trenutak ranije preko ramena vidio gdje se nalazi najbliži protivnički igrač. Kratke ponovljene snimke prekršaja to ne pokazuju. Nani je znao da mu Arbeloa dolazi u susret. Prateći cijelo vrijeme putanju lopte skočio je s ispruženom nogom i dok se lopta približavala shvatio kako je izgubio duel, jer je Arbeloa bio bolje postavljen. Prsima će s lakoćom iskontrolirati loptu.

Dolazimo do presudnog trenutka, koji je odvio u djeliću sekundi, vremenskom periodu s kojom se vrhunski nogometaš ipak susreću svakodnevno. Nani je pred odlukom, da li povući nogu iz duela ili se sudariti s protivnikom, da ovaj na težak način zaradi loptu. Nažalost, Nani se odlučio za ovo drugo. Sve je vrlo jasno, sudac Cakir bio je odlično postavljen i izvrsno je pročitao cijelu situaciju. Onima koji vjeruju u namjernu sudačku grešku valja postaviti pitanje.

Zašto se Nani, nakon duela u kojem je jedino imao ispruženu nogu i nije zaradio nikakav udarac, bacio na travu i ostao ležati glumeći ozljedu? Zašto je htio fintirati da se radi nehotičnom sudaru u kojem su oboje nastradali, ako je njegov start bio sasvim slučajan i nije vidio Arbelou? Da, Nani je znao što slijedi, zato je tako dugo i ostao na travi...

Čak i da se sve gorepomenuto zanemari, ostaje činjenica koju je nakon susreta iskreno objasnio legendarni igrač Crvenih vragova Roy Keane: "Možemo se mi sad svađati i raspravljati cijeli dan, ali to se zove opasna igra. I uopće nije bitno jeli Nani imao namjeru ili ne. "Sudac je donio ispravnu odluku. "

izvor: index.hr