Ćorluka je otkrio neke naše tajne Rusima: 'Ja imam puno više informacija o njima nego oni o nama'

Vedran Ćorluka bivši nogometaš, Rusija
Malobrojni su bili oni koji su očekivali kako će jedan od parova četvrtfinala biti Hrvatska - Rusija. Domaćinu nisu vjerovali vlastiti navijači i mediji, no nešto lakša skupina te herojska obrana protiv Španjolske donijeli su Rusima veliko četvrtfinale.

Hrvatska je pak bila favorit protiv Danske i uspjela je na krilima Danijela Subašića doći do mjesta među posljednjih osam. Sada se jednima i drugima otvorio ždrijeb, možda čak i do velikog finala.

Ćorluka misli da smo veliki favoriti
Vedran Ćorluka ovo prvenstvo gleda većinom s klupe, no nije se pobunio iako je godinama bio jedan od nositelja ove generacije.

'''Nisam se uplašio jer igrač kao što je Luka nije zaslužio da se na takav način oprosti od Svjetskog prvenstva. Vjerovao sam u uspjeh, čak sam i rekao da će Subašić obraniti tri jedanaesterca, ali nije da sam neki prorok, ha, ha, ha. Ali Luka je zaslužio da uđe u legende i to će napraviti na Lužnjikiju, a ne u Nižnjem Novgorodu, na negativan način.''

Ćorluka se osvrnuo na suparnika u četvrtfinalu. On ga kao kapetan ruskog prvaka Lokomotiva najbolje poznaje.

"Bit će teško, ali mislim da smo realno mnogo bolja ekipa od njih. Nećemo si lagati, favoriti smo, bez obzira na to što su oni domaćini'', poručio je Ćorluka, koji posljednjih šest godina nosi dres Lokomotiva.

''Sigurno će im otkriti naše tajne''
Vedran je velika zvijezda u Rusiji i nije niti čudo što su ga nakon utakmice opsjedali ruski novinari. Za Zbornaju igraju i njegova dva suigrača, braća Anton i Aleksej Mirančuk.

"Čuli smo se prije SP-a. Poželio sam im sreću, ali i Aleksandru Samedovu, koji je moj bivši suigrač. Bit će teško, oni to znaju. Mislim da ni oni nisu očekivali da će biti u ovakvoj situaciji. I siguran sam da će odati neke tajne koje sam im ja govorio o našoj reprezentaciji. Ali mislim da ja imam puno više informacija o njima nego oni o nama," dodao je.

Ćorluka smatra kako će Rusi protiv nas igrati bez pritiska jer je i plasman u četvrtfinale za njih veliki uspjeh.

"Oni su se pritiska riješili kada su prošli skupinu. Pritisak će biti na nama jer mi smo ovdje došli, nakon što smo prošli ovu psihičku barijeru, osvojiti ovo Svjetsko prvenstvo. Treba u to vjerovati, baš kao što mi svi u to vjerujemo."

Na pitanje može li Hrvatska možda biti mentalno ispražnjena nakon ovakve drame, Ćorluka je naglasio:

"Ništa manje od njih. I oni su imali dramu. Došli smo do velike pobjede jer ova je reprezentacija imala 20 godina problem proći tu prvu prepreku. Sada smo je prošli i mislim da smo sada psihički puno bolji nego što smo bili," poručio je na kraju.

dnevnik.hr