Čop: 'Nadam se ostanku u Malagi i odlasku na Euro'

duje čop

"Naravno da bih htio nastaviti ovdje, tko ne bi htio ostati u ovom gradu i ovoj momčadi. No trenutno ništa ne znam. Idućih dana će biti poznato ostajem li", izjavio je Čop kojem istječe jednogodišnja posudba iz talijanskog Cagliarija.

Malaga je završila sezonu na osmom mjestu, jednom ispod onoga koje iduće sezone vodi u Europu.

"Nije bilo jednostavno no na kraju je sve završilo jako dobro. Čitavo vrijeme sam osjećao simpatije publike u Malagi", rekao je Čop koji je nastupio u 32 utakmice te je zabio sedam golova, a još je tri puta dodao za pogodak.

U posljednja dva tjedna postigao je tri gola, dva u domaćoj pobjedi od 3-1 protiv posljednjeg Levantea, gdje i asistirao, te u zadnjem kolu protiv jedanaestog Las Palmasa pobijeđenog s 4-1.

Hrvatski izbornik Ante Čačić u ponedjeljak je objavio širi popis kandidata za odlazak na Europsko prvenstvo na kojem se našao i Čop. Ostali napadači na popisu su Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Andrej Kramarić (Leicester/Hoffenheim) i Marko Pjaca (Dinamo Zagreb).

"U klubu igram dobro i zabijam golove, već sam bio s reprezentacijom, te se nadam odlasku na Europsko prvenstvo", zaključio je Čop.

Hrvatski napadač je u drugom dijelu sezone igrao u napadu s Brazilcem Charlesom Diasom (32) koji je postigao 12 golova.

"Nadam se da će Duje nastaviti igrati za Malagu, cijenim ga i drag mi je, i sve se bolje razumijemo na terenu", izjavio je Dias prije tjedan dana.

Hina