Čitluk:Na II. Memorijalnom nogometnom turniru 'Ante Erić' nastupilo osam ekipa iz Hercegovine

Memorijalnom nogometnom turniru Ante Erić, Čitluk, Brotnjo
...nogometni turnir „Ante Erić", na kojem su nastupili nogometni talenti Širokog Brijega, Brotnja, Tomislava, Čapljine, Zrinjskog, Međugorja, Posušja i Lokomotive rođeni 2005. i 2006. godine. Turnir već drugu godinu zaredom uspješno organizira HNK Brotnjo u spomen na prerano preminulog Antu Erića, istaknutog športskog djelatnika, vrsnog nogometaša i predanog nogometnog trenera Brotnja.

Pokojni Ante je bio zaljubljenik u nogomet, a ujedno je bio uspješan uspješn športski izvjestitelj, koji je svojim radom i zauzimanjem dao nemjerljiv doprinos razvoju čitlučkog HNK Brotnjo.

Uz to što je bio je vrstan nogometaš i iskusni trener, pokojni Ante Erić bio je i nogometni sudac, a posebno je bio prepoznatljiv po okupljanju djece i predanom radu sa svim dobnim kategorijama nogometaša Brotnja. Stoga su prije početka turnira organizatori i sudionici zajedno s rodbinom i prijateljima pok. Ante Erića posjetili čitlučko groblje Podadvor te na njegov grob položiti cvijeće, upaliti svijeće i pomoliti za pokoj njegove duše.

Na početku turnira minutom šutnje odana je počast prerano preminulom Anti Eriću i ostalim preminulim nekadašnjim članovima HNK Brotnjo, a potom su se prigodnim riječima okupljenima obratili Mario Rozić, v.d. predsjednika HNK Brotnjo, i Radoslava Erić, supruga preminulog Ante Erića, koja je Drugi memorijalni turnir proglasila otvorenim.

Mlada ekipa Tomislava uvjerljivom igrom osvojila naslov pobjednika

Inače, na turniru je sudjelovalo osam nogometnih momčadi koje su bile raspoređene u dvije skupine. U skupini A natjecali su se mladi igrači Širokog Brijega, Brotnja, Tomislava i Čapljine, a u skupini B igrači Zrinjskog, Međugorja, Posušja i Lokomotive.

Rezultati po skupinama:
Skupina A :

Siroki Brijeg - Brotnjo 4:1

Tomislav - Čapljina 4:0

Široki Brijeg - Tomislav 1:4

Brotnjo - Čapljina 3:1

Tomislav - Brotnjo 5:0 i

Široki Brijeg - Čapljima 6:0. .


Skupina B :

Zrinjski - Međugorje 2:2

Posušje - Lokomotiva 9:0

Zrinjski - Posušje 0:4

Međugorje - Lokomotiva 11:0

Međugorje - Posušje 5:0 i

Zrinjski - Lokomotiva 7:2.

Nakon međusobnih susreta po skupinama, prvoplasirane ekipe Tomislava iz A i Međugorja iz B skupine odigrale su vrlo uzbudljiv i do kraja neizvjestan finalni susret u kojem Tomislav slavio rezultatom 3:2 i zasluženo osvojio laskavi naslov najbolje momčadi i prestižni pobjednički pehar. Istodobno, u susretu za treće mjesto između drugoplasiranih momčadi tih dviju skupina, ekipa Širokog Brijega pobijedila je Posušje rezultatom 3:1 i osvojila treće mjesto na turniru.

Kažimo mi to da je se naslovom najboljeg igrača turnira okitio se igrač Tomislava Frane Prljević, za najboljeg vratara proglašen je Ivan Sabljo iz ekipe Tomislava, dok se titulom najboljeg strijelca turnira okitio James Ostojić iz Međugorja.

Pehare i medalje najboljim ekipama i pojedincima turnira uručili su Radoslava i Mihovil Erić, supruga i sin pokojnog Ante Erića u čiji spomen je turnir i organiziran.

Tekst i foto: Mile PAVLOVIĆ

Brotnjo.info