Ćiro: Za lovu bih išao pješice i na Mount Everest

- Mene ste istjerali. Ljudima koji vode BiH nogomet zasmetale su neke pozitivne stvari. Najvatreniji navijači pisali su pismo u kojem su zahtijevali da idem. U BiH sam se potpuno predao poslu. Nisam uspio, a morao sam. To mi je najveći neuspjeh u karijeri - rekao je Ćiro.

Iako je često govorio kako je bilo problema pred prvi dvoboj dodatnih kvalifikacija s Portugalom, i ovoga puta nije htio otvoriti dušu.

- Povijest će pokazati što se događalo u Lisabonu, morate imati strpljenja - odgovorio je trener svih trenera zamolivši da se ne otvara rana zvana "Portugal" jer će mu biti neugodno.

O kineskoj avanturi imao je samo riječi hvale. Napomenuo je kako sam živi u jednom preuređenom hotelu i da se osjeća kao "kineski car“. Spomenuo je i financijsku korist od avanture u Kini.

- Ćiro Blažević za lovu ide pješice ako treba i na Mount Everest. U životu je najvažniji novac, s njim možete biti samostalni. Ja ne bih mogao biti sretan da ne mogu pomoći svoje najbliže. Kao selektor BiH imao sam plaću 5000 eura kao i moj prethodnik Kodro koji nema godina koliko ja titula - naglasio je Ćiro.

Na kraju je napomenuo da mu je naslov prvaka osvojen s Dinamom 1982. godine najvažnija titula u karijeri, a da bi kruna njegova rada trebao biti odlazak s reprezentacijom Kine na OI 2012. u Londonu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr