Ćiro otkrio tajnu kako je Prosinečki završio u Zvezdi!

Izjavu trenera svih trenera da će "pojesti trenersku diplomu ako Žuti ikada postane dobar igrač" znaju i vrapci na grani, a bivši izbornik hrvatske reprezentacije je nakon 23 godine šutnje odlučio progovoriti i ponuditi svoju istinu:

  • PIXSELL
  • 'Sine, nisam kriv'

"Uoči Robijevog debija za Dinamo protiv Željezničara, kada je postigao prekrasan pogodak, s njim sam potpisao četverogodišnji ugovor! Evo vam Žutoga pa ga pitajte! To znači da sam u njemu prepoznao velikoga igrača, a to što sam rekao da ću pojesti diplomu ako on postane igrač bila je figura kojom sam ga želio motivirati", tvrdi Ćiro i objašnjava okolnosti zbog kojih je Prosinečki ipak otišao u Beograd.



"Tako što je tadašnji Dinamov direktor Ante Pavlović poništio taj ugovor jer nije bio pravno valjan budući da nije bio potpisan u tadašnjem podsavezu. Sve u dogovoru s Robertovim ocem Đurom. To znači da su oni već imali svoju 'kombinaciju' s Crvenom zvezdom. Eto, samo sam želio skinuti sa sebe taj teret zbog kojeg sam bio toliko izložen kritikama. Ja nisam bio kriv za Robertov odlazak", kaže Ćiro, koji se s Prosinečkim zakačio i na SP-u u Francuskoj 1998. godine kada je dobio premalo minuta u polufinalu s domaćinom:



"Nije mi ga nametnuo Boban jer je to bilo nemoguće! Ja sam ga pozvao u reprezentaciju i bez njega ne bismo bili treći na svijetu. On mi je zamjerio tretman u susretu s Francuskom, ali ja sam svjesno igrao bez njega iz strateških razloga i ne mislim da sam pogriješio", izjavio je Ćiro u Večernjaku.

Net.hr