Ćiro ministru: Nije ti ovo proleterska revolucija!

Metode ministra znanosti, obrazovanja i sporta u Vladi RH, koji je po dolasku na svoju funkciju najavio "isušivanje močvare zvane hrvatski nogomet" Ćiri se nisu svidjele pa je Jovanovića izvrijeđao nazvavši ga, između ostalog - idiotom, piše index.hr.

"Ma, gledaj dijete moje, nisam ja nikog vrijeđao ni pljuvao. Samo sam htio upozoriti na činjenicu da on previše agresivno nastupa u javnosti", dočekao nas je Ćiro, kojeg posebno smeta jedna stvar:

"Hrvatski sport je u opasnosti zbog Jovanovića"

"Bezveze se istrčava s raznim izjavama i najavljuje rezanje glava, a bez da je prethodno se uputio u stanje stvari. Neka prvo uđe u bit materije, a onda priča o smjenama. Ne znam, meni kao iskusnom nogometnom djelatniku se to sve skupa ne sviđa... Kao da živimo u dobu neke proleterske revolucije", ističe zabrinuti Ćiro:

"Bojim se da je hrvatski sport u opasnosti sad kad je Jovanović ministar. Sine moj, nema on dovoljno taktičnosti, a vidjet ćemo kako će sve to skupa ispasti."

Na upit kolika je odgovornost Mamića i Markovića za ovakvo stanje u hrvatskom nogometu Ćiro odgovara:

"Neupitno je da i oni snose dio krivnje. To nije sporno."

Vrlo brzo vratio se na Jovanovića...

"On mora ispitati pravo stanje, tko je kriv, a tko nije, zagrebati ispod površine jer ima za to resurse. Njegova odgovornost je sada velika, baš kao i moć. Pa on može likvidirati koga god hoće", poručio je Ćiro