Ćiro Blažević mora psihijatru, policiji predao pet pištolja i dvije puške

...doznaje Jutarnji list, na psihijatrijsko vještačenje, a malo je nedostajalo da nekretnine u kojima boravi temeljito pretrese policija u potrazi za ilegalnim oružjem.

Kako piše Jutarnji list, još jedna drama u Ćirinu životu počela je nakon što je za tjednik Globus izjavio da se strašno boji bolne smrti i da zato "ima pištolje po svim ormarima"!

Priznao je to odmah nakon sprovoda njegova prijatelja Josipa Kužea. Na pitanje boji li se smrti, postavljeno u kontekstu raka prostate i melanoma koji je prebolio, Ćiro je odgovorio.

- Jako. Iako se spremam za taj dan. Želim dostojanstveno umrijeti. Ne podnosim ni pomisao da bih drugima mogao biti na teret. Imam nisku toleranciju na bol i samo se bojim da će me, kada dođe moje vrijeme, boljeti. Spreman sam na ono što vjera zabranjuje. Zato imam pištolje po svim ormarima. Nadam se samo Božjoj milosti koja će mi dati da umrem kao moja majka: u snu. To je najljepša smrt.

Policija je tu izjavu shvatila ozbiljno i odmah ga nazvala da preda sve oružje koje posjeduje, a za koje očito nije imao dozvole. U suprotnome, poručili su mu, pretražit će mu sve nekretnine koje posjeduje. No, Ćiro je ipak sam odnio oružje policiji. To je našem novinaru otkrio nakon sprovoda Željka Malnara. Dva sprovoda u kratkom razmaku njemu bliskih ljudi izuzetno su ga pogodila, pa je ponovio da razmišlja o samoubojstvu.

Na pitanje razmišlja li ozbiljno, na svoj je način odgovorio u neformalnom razgovoru:

- Ma vraga, sine, ništa od toga. Nazvala me policija i rekla da donesem pištolje. A ja sam im donio pet pištolja i još dvije puške! Onda su mi rekli da moram na psihijatrijski pregled.