Ćiro Blažević: Boli me k…. šta u Srbiji misle o presudi hrvatskim generalima

Tema je bila oslobađanje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača. Ćiro je u svom stilu prokomentirao presudu.

- Odluka suda u Haagu je najveća stvar koja se dogodila Hrvatskoj u njenoj povijesti. Konačno su veliki ljudi oslobođeni za djela koja su im nepravedno stavljena na leđa. Gotovina je naš heroj i moj veliki prijatelj- rekao je Ćiro.

Na pitanje što javnost u Srbiji misli o oslobađanju Gotovine i Markača, Ćiro je rekao:

- Ma što me boli k... što misle druge zemlje. Možete se buniti koliko hoćete, to je vaša stvar. Oduvijek sam podržavao generale. Znao sam da su nevini, a sada je to dokazano i na sudu. Hrvatska će ovaj dan slaviti. Da nije kriv i da je veliki čovjek pokazao je izjavom da se Srbi vrate - dodaje Ćiro.

Bivši izbornik "vatrenih" kritizirao je sadašnjeg izbornika Igora Štimca koji je pozvao generale da izvedu početni udarac na utakmici Hrvatske i Srbije na Maksimiru.

- Znam da je Igor veliki prijatelj s generalima, ali morao je bolje razmisliti. Ovo je sport i mora se misliti i na drugu stranu. On je samo htio dati svoj doprinos euforiji koja je nastala oslobađajućom presudom - rekao je Ćiro.