Činilo se da će mladi napadač iz Hercegovine sigurno u Ljubljanu, ali onda su se pojavili novi 'udvarači'

Činilo se da će mladi napadač iz Hercegovine sigurno u Ljubljanu, ali onda su se pojavili novi 'udvarači'

Proteklih dana diglo se podosta medijske prašine zbog činjenice da je mladi napadač Mario Vasilj potpisao novi dvogodišnji stipendijski ugovor s Dinamom.

Potez maksimirskog kluba analiziran je u kontekstu podosta stvari koje nemaju direktno veze sa zelenim travnjakom, no kako medalja uvijek ima dvije strane, svakako vrijedi otkriti i kako je izgledalo posljednjih nogometnih godinu dana u karijeri Marija Vasilja, provedenih na posudbi u sesvetskom drugoligašu.

Klub za uspon

Sesvete su možda drugoligaš na papiru, ali isto tako i klub odavno ustrojen na prvoligaškim razinama. U osam drugoligaških sezona mnogi igrači upravo su u Sesvetama odigrali sezonu ili dvije nakon kojih su mirne duše mogli kazati da su karijeru okrenuli na pobjedničke staze, a Vasilj nije ni prvi, a sigurno ni posljednji, kojem je to uspjelo.

Najbolji primjer je sezona 2014/2015. kada su Sesvete imale kvalitetom najbolju momčad u povijesti kluba koju je predvodio kamerunski napadač Franck Ohandza, a upravo je golovima u sesvetskom dresu Ohandza skrenuo pozornost na sebe i prešao kao zvijezda u Hajduk.

No, i u toj najboljoj momčadi Sesveta bilo je igrača koji po kvaliteti nisu ništa bolji od Vasilja, ali kada na trenerskoj klupi imate jednog od najboljih hrvatskih trenera, profesora Valentina Barišića, onda i prosječan igrač vrlo brzo postane igrač prvoligaških kapaciteta.

Mario Vasilj je igranje u Sesvetama iskoristio na najbolji način i za sebe i za klub. Prošlu sezonu je zaključio na najljepši način, golom za bod Sesveta u posljednjem kolu protiv prvaka Varaždina. Postigao je Vasilj ukupno sedam golova i na klupskoj listi strijelaca zauzeo drugo mjesto iza Marka Tolića.

No, učinak je mogao biti sigurno i veći da je, primjerice, Vasilj pucao jedanaesterce ili da nije bilo neugodne ozljede ramena zarađene u siječanjskoj prijateljskoj utakmici protiv prvoligaša Gorice, koja je sesvetskog napadača izbacila iz kadra na nekoliko proljetnih utakmica. Uostalom, i Bruno Petković je potpisao ugovor s Dinamom nakon što je lutao Europom i 650 minuta nije zabio gol, a onda je igrama došao do reprezentativnog statusa.

Iako se Olimpija spominje kao sigurna nova destinacija Marija Vasilja, transfer još nije potvrđen jer su u igri također slovenski prvoligaši Maribor i Mura. Vasilj je sumirajući učinak u Sesvetama itekako naznačio da ima štofa za igranje na prvoligaškoj razini, a kako će se dalje razvijati njegova karijera, pokazat će vrijeme, koje je najbolji sudac...

Sportske novosti