Ciljevi su ipak sredina ljestvice i afirmacija mladih

Jedini su bez primljenog pogotka nakon prvihStojak, 270 minuta natjecanja.

- Nismo očekivali ovako dobar rezultat na početku, ali se sve poklopilo. Posebno zbog toga što se radi o pomlađenoj momčadi, kojoj smo priključili i četvoricu izlaznih juniora Čapljine (Marcel Mace, Dejan Stojak, Lindon Kajtazi i Matko Dodig). Pripreme smo započeli na vrijeme, a momčad je dobro reagirala na start prvenstva, govori trener Višića Nikica Knežević.

U prvom kolu su višići savladali Slogu iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja, zatim u drugom bili bolji od Kamešnice u gostima, dok su u posljednjem odigranom pobijedili Kupres.

- Sloga je kandidat za prvo mjesto, jedna ozbiljna momčad, pa je taj rezultat stvarno vrijedan, kao i trijumf u Podhumu gdje smo također iznenadili sami sebe. Kupres smo u posljednjem kolu dobili rutinski. Mislim da je ipak u budućnosti očekivati oscilacije u igri, jer se radi o mladom timu, napominje Knežević.

Bez obzira što su se na samom početku novog prvenstva našli među tri kluba (uz Troglav i Branitelj) koji su osvojili po 9 bodova, ambicije Višića ipak nisu takvih dometa.

- Daleko smo mi od toga, iako se već stvorila mala euforija zbog ovakvih ishoda. Naši stvarni ciljevi su sredina ljestvice, mislim da ne možemo ''ni gore, ni dole''. Nastojat ćemo afirmirati mlade igrače, smatramo da to i jeste ispravna politika kluba, riječi su Kneževića.

U sljedećem kolu Višići gostuju Turbini u Jablanici.

- Uvijek smo protiv njih igrali dobro, ovo je mlada momčad  koja je potpuno neopterećena i može slobodno igrati i napraviti svakome probleme. Poslije Turbine imamo dvije domaće utakmice pa vjerujem da ćemo i poslije toga biti u samom vrhu ljestvice, vjeruje Knežević.

Oko samog nogometnog kolektiva u Višićima, kako reče sam Knežević, ''pušu neki novi vjetrovi'', u njegov rad se uključilo dosta novih ljudi.

- Uprava je proširena, aktivno su u rad uključeni i pojedini ljudi iz mjesne zajednice. Tu su predsjednik Neđo Ivanković, sportski direktor Sanjin Raguž, s nama je i donedavni premierligaški sudac, a sada delegat Antonio Blažević. Ne smijemo zaboraviti ni doprinos koji pruža naš oružar Domin Limov, rekao je Nikica Knežević.

Sastav Višića

Igrački kadar: Zlatan Repeša, Josip-Ilija Kalfić, Nikica Raguž, Dalibor Brkić (kapetan), Dejan Stojak, Darko Mustapić, Mladen Đondraš, Petar Meljanac, Lindon Kajtazi, Marcel Mace, Niko Blažević, Goran Bule, Ilija Rajič, Amel Taslidža, Osman Šoše, Matko Dodig. Trener Nikica Knežević.

''Malčeri''

Prije desetak dana formirana je Udruga navijača HNK Višići pod nazivom Malčeri. Između nekoliko prijedloga, za naziv ove navijačke skupine izabran je onaj koji vodi podrijetlo od kosilica koje se ugrađuju na traktore, malčera.

Dnevni list