Cijela generacija hrvatske reprezentacije U-17 preselila u inozemstvo

Alen Halilović, Dinamo, Bayern, Alen Halilović, FC Barcelona, Dinamo, Alen Halilović, Dinamo, FC Barcelona, Alen Halilović, Alen Halilović, FC Barcelona, Hrvatska reprezentacija, nogometaši, nogometasi u-17, mladi nogometaši, Alen Halilović, FC Barcelona, Alen Halilović, Alen Halilović
"Nema brige za budućnost hrvatskog nogometa", govorio je prošlog proljeća Ivan Gudelj, izbornik hrvatske reprezentacije do 17 godina. Momčad je u na putu do Europskog prvenstva pobijedila Španjolsku i Francusku, a skauti europskih velikana pomno su pratili hrvatske dragulje, igrače rođene 1996. i 1997. godine. Generaciju je predvodio Alen Halilović, a "stranci" su bili samo Marko Marić iz Rapida i Lukas Čuljak iz Bayerna, igrači koji su i odrasli u Austriji i Njemačkoj.

Godinu i pol dana dana poslije, situacija je potpuno drugačija, većina igrače te generacije je u - inozemstvu, piše Večernji list.

Samo je kapetan Josip Bašić ostao u Hajduku. Za njega je Liverpool bio spreman odmah platiti dva milijuna eura, ali su ga poremetile ozljede. Alen Halilović u b-momčadi Barcelone, Robert Murić u Ajaxu, Ante Roguljić u Lieferingu, drugoj austrijskoj ligi. Fran Brodić stigao je u belgijski Club Brugge. Čuljak iz Bayerna prešao u Borussiju Dortmund, a Ante Blažević u belgijski Oostende. Franjo Prce prije nekoliko dana potpisao za Lazio, a Hajduku će pripasti minimalna odšteta, novac uložen u razvoj igrača. Marko Dabro iz Cibalije potpisao je za Fiorentinu. To je igrač koji je sa 16 godina i dva dana debitirao u HNL-u.

Kakva će biti budućnost hrvatskog nogometa ovisit će i o tome kako će se ovi mladi igrači razviti u inozemnim klubovima. A u međuvremenu će izaslanici europskih klubova i dalje vjerno pohoditi hrvatske stadione i utakmice (sve) mlađih kategorija.