Cibalia slavila kod Bistre i plasirala se u 1/8 finala Kupa

cibalia

Šesnaestina finala donijela je gostovanje u Donjoj Bistri kod momčadi koja je početkom ovog mjeseca poražena u Vinkovcima u prvenstvenoj utakmici.

Cibalia je bila puno bolja momčad, osim same završnice kada su domaći igrači napravili nešto veći pritisak. U ranoj fazi su Vinkovčani poveli, u 17. minuti, kada je Jakov Puljić ubačaj Ivana Conjara volejom spremio u mrežu domaćeg vratara.

Potvrda pobjede i prolaska u osminu finala stigla je nakon samo tri minute igre u nastavku, a strijelac je ponovno bio Jakov Puljić, koji je zabio lijevom nogom nakon povratne lopte s lijeve strane. Pobjeda je mogla biti i s većom razlikom, ali u nekoliko navrata odličnim je reakcijama udarce zaustavljao domaći vratar.

NK Bistra-HNK Cibalia 0:2

U osmini finala Cibaliju čeka Lokomotiva, ukoliko Rijeka ne dozvoli iznenađenje niželigašu Lekeniku. Domaćin ce biti momčad sa slabijim koeficijentom pa bi se utakmica tako trebala igrati u Kranjčevićevoj, na stadionu Zagreba, krajem listopada.

Priliku u današnjoj utakmici dobili su mladi igrači  Cibalie Jazvić, Kraljević i Uremović.

Filip Uremović junior, koji je svoje prilike dobivao kod trenera Mršića danas na KUP utakmici s Bistrom je dobio je minutažu i kod trenera Tomića. Zamolili smo ga da nam prenese svoje dojmove o utakmici, i evo što je rekao:

U susret su obje momčadi ušle borbeno, a mi smo imali terensku inicijativu gotovo  tijekom svih 90 minuta. Nakon duplog pasa Conjar je s desne strane odlično pronašao Puljića koji je još bolje reagirao i volejom neobranjivo pogodio gornji lijevi kut. Kod drugog pogotka je Puljić lijevom nogom zabio nakon povratne lopte, i nakon toga smo imali jos nekoliko prilika i poluprilika, dok igraci Bistre nisu imali niti jednu.  Domaćin je bio bolji u završnici, a Marko Kraljević je tada imao veliku priliku koju nije uspio iskoristiti.

Davor Mikulić/HERCEGOVINA.info