Cibalia-Slaven Belupo 2:2

HNK Cibalia, nk slaven belupo, HNK Cibalia, Vinkovci, Ultras Vinkovci, HNK Cibalia

Dugo se već nije na ulazu u stadion Cibalije vidio velik broj automobila, ali isto tako ni kolona gledatelja koji su čekali u redu kako bi kupili ulaznicu za kvalifikacijsku utakmicu između Cibalije i Slaven Belupa. Na tribinama se okupilo, prema procjeni, 4.000 gledatelja.

Ozobić utišao gledatelje

Trener Cibalije Stanko Mršić izveo je nešto izmijenjeni sastav u odnosu na onaj koji je najavljivao prije utakmice. U zadnjem redu svoje mjesto je zauzeo Zgrablić, tako da je Milardovića mogao prebaciti u vezni red gdje može više pridonijeti igri. No, na veliku žalost gledatelja to mu nije upalilo jer su gosti već u 14. minuti došli u vodstvo. Sa sredine terena gosti su izveli slobodan udarac, lopta je došla do Purića na desnom boku, koji odlično poslužuje Ozobića, a on, dosta iskosa, gotovo plasiranim udarcem uz pomoć stative dovodi svoju momčad u vodstvo. Šok na početku utakmice. Mršić s aut-crte pokušava aktivirati svoje igrače, kako ne bi pali u igri, što mu uspijeva, ali osim što su izveli mnogo dobrih akcija, nisu u prvih 45 minuta izjednačili. Pokušaji Bartolovića, Muženjaka, Ottochiana, Mazalovića i Puljića ili su završavali pokraj gola ili u rukama vrlo dobrog vratara Picaka. Koprivničani su očito dobro proučili igru Cibalije i postavili igru s vrlo dobrim obrambenim redom, a naprijed s brzim Ozobićem Purićem i Rakom, koji su stvarali pomutnju u zadnjem redu Cibalije.

Fuštar pogodio vlastitu mrežu

Cibalia je odlično ušla u drugo poluvrijeme, već u drugoj minuti nastavka Puljić je malo kratak glavom u odličnoj prilici. Udarne igle Koprivničana Rak i Ozobić napravili su dar-mar u obrani Vinkovčana, ali je Rak na kraju bio neprecizan. Vinkovčani su odlučili izjednačiti, napadi se redaju, a u 53. minuti gosti panično izbacuju loptu izvan terena. Bartolović je odlično nabacio na prvu vratnicu gdje Puljić spremno dočekuje i glavom prosljeđuje loptu u suprotni kut gola. Erupcija oduševljenja na tribinama. U eri dominacije Cibalije Belupo je ponovo poveo. Mazalović pravi prekršaj na 20-ak metara, a iz slobodnog udarca Ozobić gađa same rašlje. Cibalia je tada bila jako daleko, sve dalje od Prve lige. Samo tri minute kasnije Bartolović s korner-crte šalje loptu po zemlji u peterac, a Fuštar neoprezno šalje loptu u svoju mrežu. Do kraja susreta Cibalia je pokušavala svim silama doći bar do pobjede, ali ne uspijeva u tome, pa su Koprivničani stekli golemu prednost prije uzvratnog susreta.

glas-slavonije.hr