Cibalia pogotkom Pavličića svladala Segestu

Cibalia, segesta
Kod Vinkovčana izabran je strateg Stanko Mršić, koji je svima dobro poznat s obzirom na to da je već treći put preuzeo seniorsku momčad Cibalije. Goste je s klupe vodio pomoćni trener Igor Crnobrnja, no on zasad ima samo status vršitelja dužnosti jer novi trener nije još izabran. No, igrači Segeste poslušali su svoga, istina, v.d. trenera. U prvom su poluvremenu dominirali terenom i imali loptu više u posjedu. Osim toga, njihove su akcije bile svrhovitije i izravnije su "ubadale" u obranu Cibalije. Napadački dvojac Segeste Dumbović i Marković kao osice je operirao pokraj obrambenih igrača Cibalije ne dajući im nimalo mira. I nogometaši Cibalije pokušavaju razviti igru, ali srednji red im je bio trom i slabo pokretljiv. Prilike za pogodak otvorila je Cibalija u režiji Ottochiana i Pavličića, koji je bio malo kratak na dva metra od praznih vrata. Pet minuta kasnije Čuljak je pokušao iz voleja, ali je lopta završila pokraj vrata. Gosti su uzvratili dobrim akcijama, ali nisu došli u poziciju koja bi mirisala na gol. Ipak, najbolju akciju u prvom poluvremenu izveli su Vinkovčani, Puljić je odigrao povratnu loptu za Mijokovića, a on od prve šalje loptu prema Tokiću koji je atraktivno škaricama šutirao pokraj gola.

Drugo poluvrijeme Cibalia je ipak preuzela inicijativu. Diktirala je tempo igre i već u prvoj minuti nastavka zamalo zatresla mrežu. Mazalović je povukao po desnoj strani i odlično pronašao Tokića na drugoj vratnici. No, napadač Cibalije poslao je loptu preko grede. Igra se i dalje odvijala na polovini gostiju, ali bez idealnih prigoda. Ni izmjene koje je uveo Mršić nisu donijele poboljšanje. Kada je strpljenje navijača pomalo kopnilo, dogodio se pogodak. U 84. minuti na dvadesetak metara od vrata srušen je Tokić, a slobodan udarac izveo je Tomislav Pavličić i u maniri nekadašnjih njegovih pogodaka ljevicom pogodio preko živog zida za prvu pobjedu Cibalije pod novim vodstvom Stanka Mršića.


Antun GRGIĆ


CIBALIA 1 (0)
SEGESTA 0

VINKOVCI - Stadion HNK Cibalia. Gledatelja: 600. Sudac: Jakov Titlić 6.5 (Hrvace). Strijelci: 1:0 Pavličić (84). Žuti kartoni: Pavličić, Kiš, Puljić, Perković (Cibalia), Arsenić, Perković (Segesta). Crvenih kartona nije bilo.

CIBALIA: Filipović 7, Mijoković 6, Perković 6, Mazalović 7, Čuljak 6.5, Kiš 6, Kujundžija 6 (od 60. Čulić 6), Pavličić 7.5 (od 89. Prijić-), Puljić 6 (od 61. Bajić 6), Ottochian 6, Tokić 6.

SEGESTA: Dolenčić 6.5, Rožman 6, Borković 5.5, Križe 6 (od 85. Šumić-), Dumbović 6.5, Geng 6, Eller 6.5, Arsenić 6, Zenuni 5.5 (od 89. Šipuš-), Marković 6.5 (od 75. Perković-), Zeba 6.

IGRAČ UTAKMICE: TOMISLAV PAVLIČIĆ (CIBALIA)

glas-slavonije.hr