Cibalia je živa! Velika partija za 3 boda koji ostavljaju Nebeskoplave u igri za ostanak!

HNK Cibalia, HNK Cibalia, HNK Cibalia, hnk gorica
... na onih -11 iz Šibenika i na kraju osvojen naslov prvaka 2. HNL i izravan plasman u prvoligaško društvo. Nakon što su tada kvalifikacije izgledale kao najgora kazna, danas djeluju kao najveći blagoslov..

Bartolovićeva momčad danas je pokazala da ima muda, nema druge riječi za to! Od prve minute su se bacili na glavu za što su bili nagrađeni već u- drugoj! Glavica je zabio nakon greške gostujuće obrane, a to mu je bila avansna nagrada za najbolju utakmicu u dresu Cibalije, očito je pod Bartolovićem Dejan potpuno proigrao i pokazuje se kao velika vrijednost ove momčadi. Cibalia je nastavila i dalje s dobrom igrom, nisu puno toga dopuštali Belupu, a i što je prošlo Matković je bez problema zaustavljao i svakako zaslužuje velike pohvale za današnji nastup.
cibalia

Završnicu susreta obilježio je sudac Mlakar, no ovoga puta svakako u pozitivnom smislu! Dosudio je u posljednjih 15ak minuta 3 kaznena udarca, sva tri potpuno opravdano, jedino ostaje malo upitno zašto je pokazao žuti karton gostujućem igraču kod prvoga, no to i ako je greška nije pretjerano bitna. Oba kaznena udarca za Nebeskoplave realizirao je kapetan Frane Vitajić koji je ovacijama ispraćen s terena u 91. minuti. Za goste je s bijele točke na 2:1 smanjio Mirko Ivanovski, a odmah u sljedećem napadu kazneni udarac izborio je Brekalo koji se dopao u svojih 20ak minuta na terenu.

Sada je Cibalia 4 boda iza Splita koji u nedjelju dočekuje Lokomotivu, pa ako zagrebačka momčad slavi u splitu definitivno se Cibaliji otvara mogućnost ostanka. Naravno, ovakve predstave će Cibalia morati ponavljati iz kola u kolo, svakako slaviti u međusobnom ogledu sa Splitom u Vinkovcima. Današnji dvoboj Osijeka i Intera je pokazao koliko je Inter sjajna momčad, a upravo je Zaprešić sljedeća postaja Bartolovića i družine. Uz ovakav pristup, uz ovakvu odlučnost i koncentraciju tokom svih 90 minuta pozitivan rezultat nije nemoguća misija, ali svako i najmanje opuštanje i povratak na ranije predstave znači siguran poraz! Koliko su igrači Cibalije danas "grizli" najbolje svjedoči scena iz 91. minute, već je sve bilo odlučeno, gosti praktično nisu više niti pokušavali raditi nekakav napad, a na centru dvojica igrača Cibalije uklizuju na jednu ničiju loptu.. Cibalia je definitivno ponovno živa, a igračima jedna kratka poruka - igrajte tako, pa ako treba na kraju ispasti, nek se ispadne!

sportaloko.hr