Chelsea predstavio Matea Kovačića

chelsea

... smjera stigao je Mateo Kovačić. Hrvatski veznjak odradit će jednogodišnju posudbu u Chelseaju, a u četvrtak predstavljen je kao novi igrač londonskog kluba. "Vrlo sam sretan i uzbuđen što sam u Chelseaju. Nevjerojatan osjećaj! Dat ću sve od sebe za klub. Ovo je nova liga za mene, počeci su uvijek teški, ali siguran sam da će mi trener i suigrači pomoći. Jedva čekam novu sezonu!", poručio je Mateo Kovačić.

On će se odmah priključiti treninzima i nema razloga da ne konkurira za utakmicu s Arsenalom sljedećeg vikenda u prvom kolu nove sezone (18. kolovoza), prenosi Goal.com. "Vrlo smo sretni što možemo Mateu poželjeti dobrodošlicu u Chelseajevu obitelj.

On je savršen za nas ove sezone, njegov stil odgovara onome što menadžer Maurizio Sarri želi igrati. I sigurni smo da će se pokazati kao vrijedan dodatak ovoj momčadi", kazala je pak klupska direktorica Marina Granovskaja. Courtois: Nikad prije Reala nisam ljubio grb! Navas? Pa smijenio sam i Čecha... "Real sam zavolio zbog Casillasa, a odbio sam i bolje ponude samo kako bih došao ovdje... Nadam se da će mi se Hazard pridružiti", rekao je Courtois.

Nakon što je prešao u Real Madrid, koji je za njega dao 35 milijuna eura te hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića, belgijski vratar Thibaut Courtois nije mogao sakriti svoje oduševljenje: "Ponosan sam biti u najboljem klubu na svijetu, jedva čekam nove izazove i uzbuđen sam, želim odmah početi s treningom kako bih dao sve od sebe." "Kad si dijete uvijek te privuče neki klub, mene je privukao Iker Casillas i zato mi se svidio Real", nadodao je Belgijac.

Dotakao se još malo svog uzora: "Kad sam vidio Ikera na početku karijere, zapanjilo me da 18-godišnjak može izdržati pritisak Bernabeua, morao je biti stvarno snažan." Kad te traži Real, jasno je da te traže i drugi... a tako je bilo i s Thibautom! "Uvijek znaš da te klub poput Madrida gleda ako igraš odlično, a sa situacijom koju sam imao došlo mi je puno ponuda, financijski i boljih, no želio sam biti blizu svoje djece."

Courtoisa u Realu već čeka jedan kvalitetan vratar, no njega to ne brine... "Kad sam stigao u Chelsea smijenio sam Čecha, pa još uvijek pričam s njim i prijatelji smo. Vratari su posebna skupina u svlačionici, slažemo se i došli smo se natjecati kako bismo bili što bolji." Belgijski vratar neko je vrijeme igrao i u Realovom rivalu, madridskom Atleticu, gdje je bio na posudbi iz Chelseaja.

"Hoću li igrati u Superkupu protiv Atletica? To ovisi o treneru, inače treba nekoliko dana kako bih bio spreman igrati, no ako me trener zatreba, spreman sam, dobro se osjećam, a u Atleticu sam proveo prekrasne trenutke." A zbog prekrasnih trenutaka nije mogao odabrati ni koja mu je momčad draža... "Nije me bilo briga idem li u Atletico ili Real, moj glavni cilj je bio doći u Madrid, svi su to znali, ali nisam to smio reći u javnosti." Dugo vremena je u špekulacijama o Courtoisovom transferu bio i Hazard, no on na kraju nije promijenio momčad.

"Eden je jako sretan što sam ovdje, on je vrhunski igrač i uvijek bih volio igrati s njim, vidjet ćemo što će se dogoditi u budućnosti, ako on može doći, to bi bilo fantastično!", optimističan je bio Courtois. Eden Hazard Thibaut Courtois Belgium World Cup 2018 U naletu oduševljenja poljubio je Thibaut i Realov grb, a ne sumnja kako će ga navijači voljeti: "Mislim da će me dočekati lijepo kao i svakog tko brani Realov grb, sad sam tu gdje želim biti i mislim da nikad prije nisam poljubio grb! Želim osvojiti puno titula ovdje!"

Dotakao se opet svoje konkurencije, Navasa: "Slabo ga znam, no rekli su mi da je jako dobra osoba i vrhunski profesionalac. Ne znam hoću li biti starter, to moram dokazati na treningu, nikad mi mjesto u prvih 11 nije bilo garantirano, u Chelseaju sam ga također izborio, tako ću i ovdje!" Za vremena u Atleticu Courtois se na jednom videu narugao Realu... Naravno da mu je sad žao! "U tom trenutku sam bio jako mlad, opustio sam se i ispričavam se, navijači će vidjeti da ću dati sve od sebe za ovu momčad!"