FOTO  Četvrtoligaš izbacio Arsenal u četvrtfinalu Capital One kupa

Nastupivši praktički s udarnom postavom, Arsenal je doživio još jedan u nizu šamara i oprostio se od trofeja kojeg je Arsene Wenger očigledno htio vidjeti u trofejnim vitrinama. Bradford City nije bio podređen protiv neinspiriranog gosta i imao je nekoliko odličnih prilika. Vizu za polufinale ipak je izvadio preko dramatičnih jedanaesteraca nakon što je 90 minuta završeno s 1:1 s ofenzivom Arsenala u posljednjih 15-ak minuta.

Kao što je to već uobičajeno za Arsenalove utakmice, Topnici su dominirali u posjedu lopte, igrali dodavanje za dodavanjem, ali su prvih 45 minuta završili u zaostatku iako su imali na raspolaganju i - prazan gol.

Thompson dovodi Bradford u vodstvo u 16. minuti iz slobodnog udarca, da bi Gibbs spasio drugi gol na liniji u 23. Mnogo dodavanja bez kretanja prema naprijed nije produciralo mnogo toga dobroga za Arsenal.
Pokušavali su gosti nekoliko puta iz daljine, ali nitko nije imao bolju priliku od Gervinha. U 41. Gibbs mu je poslao sjajno ubacivanje poslije duge akcije. Gol je bio prazan, ali reprezentativac Obale Bjelokosti krivo je zahvatio loptu i promašio.

Vratar Bradforda Duke bio je na puno većim mukama u drugom dijelu nakon što su se nastavili promašaji londonskih ofenzivaca. Kapetan Vermaelen u 88. pogađa glavom barem za produžetke.

Gosti su navalili prema naprijed, ali napadači su potpuno zakazali. Cazorla je bio najbliže u 109. pogodivši iz daljine prečku. Međutim, odlučili su jedanaesterci.
Szczesny je dotaknuo Doyleov udarac, ali ne i obraniti, zatim Duke brani Cazorli. Jones je siguran za 2:0, Chamakh je svladao vratara, ali se lopta odbila o unutarnju stranu stative i otišla u nepovrat.

Srećom po Arsenal, Szczesny brani Darbyju. Wilshere hladnokrvno smanjuje na 2:1, no Connell povećava na 3:1. Oxlade-Chamberlain ostavlja nadu Arsenalu, 3:2 Drama je bila na vrhuncu kad je Poljak obranio slab šut Jonesa. Međutim, Vermaelen se iz junaka pretvara u tragičara pogodivši stativu i poslavši Bradford u polufinale.
Prvo Norwichevo četvrtfinale Liga kupa poslije 17 godina završeno je u 12 minuta drugog poluvremena dvoboja protiv Aston Ville koja je u tom razdoblju postigla tri pogotka za pobjedu 4:1.

Poveli su Kanarinci zahvaljujući Morisonu koji se provukao između gostujućih stopera i podvalio loptu Givenu. Nisu to praktički ni mogli proslaviti kad je u sljedećem napadu Holman izjednačio sjajnim poluvolejem s ruba šesnesterca.
Zamjena Weimann u 79. je realizirao nabačaj Delpha za 1:2, a samo nekoliko minuta kasnije asistirao mu je Benteke za 1:3. Nakon više od deset dodavanja, Benteke je zaključio utakmicu odličnim udarcem s ruba kaznenog prostora.

hrsport.net