Celtic u ludoj utakmici dohvatio prolaz, Milan razbio PSV

U najzanimljivijoj utakmici večeri Celtic je u Glasgowu pobjedom 3:0 protiv kazahstanskog Šahter Karagandija nadoknadio dva gola zaostatka iz prve utakmice i izborio prolaz.

Kris Commons je doveo Škote do vodstva u sudačkoj nadoknadi prvog dijela sjajnim udarcem s 20-tak metara, a potom je Giorgos Samaras u 48. minuti anulirao prednost gostiju.

Pogodak odluke vrijedan plasmana u LP Celtic je postigao u drugoj minuti sudačke nadoknade, a strijelac je bio James Forrest.

Milan je na San Siru deklasirao PSV Eindhoven 3-0 nakon što je prvi susret u Nizozemskoj završio 1:1. Golove za talijanski sastav postigli su Kevin Prince-Boateng (9, 78), te Mario Balotelli (55).

Real Sociedad je sav posao obavio u prvom susretu pobijedivši na Gerlandu Lyon 2-0. U uzvratu na Anoeti španjolski sastav je slavio idnetičnim rezultatom, a oba gola je postigao Carlos Vela (67, 90).

U susretu između Maribora i češke Viktorije sve je bilo gotovo nakon prve tri minute. Česi su u Sloveniju doputovali s dva gola viška nakon pobjede 3-1, a nakon što je Stanislav Tecl postigao gol za goste već u trećoj minuti priča je završila. Maribor, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ante Čačić, pokušao je barem izjednačiti, no nije išlo.

Zenit je u St Peterburgu pobijedio portugalsku Pacos Ferreiru 4-2 i tako potvrdio pobjedu 4-1 iz prve utakmice. Golove za ruski sastav zabili su Danny (29, 48), Buharov (66) i Aršavin (78-11m), dok su strijelci za goste bili Manuel Jose (67) i Carlao (83).

Hina