Čelik odnio bodove s Pecare u prvom kolu Premijer lige

NK Široki Brijeg, NK Čelik, NK Široki Brijeg

Sedloski je napravio nekoliko promjena u odnosu na prethodnu utakmicu u Kazahstanu. Od prve minute zaigrali su Alen Jurilj, Josip Barišić, Mato Stanić i Ante Hrkać. Zbog kartona iz prethodne sezone nije mogao nastupiti Kovačić, Marić je bio ozlijeđen, a na klupi za pričuve ostali su Jović i Kvesić.

U prvom poluvremenu igralo se otvoreno s obje strane, Široki je imao nešto veći posjed lopte, a Čelik je znalački vrebao iz kontri.

Plavo-bijeli su imali nekoliko prilika preko Jurilja, dva puta preko Bagarića koji je zakasnio na ubacivanja s boka. S druge strane prijetili su Huseinbašić i Dedić, ali prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka.

Ovo nije bio dan Dražena Bagarića koji je propustio nekoliko izrazitih prilika

Domaći su u drugo poluvrijeme krenuli odlučnije, ali nisu uspjeli svladati vratara Pavlovića. Vrijedi spomenuti prodor Babića i udarac Vukoje, ali oba puta Pavlović je bio siguran.

I onda u 74. minuti brza polukontra Čelika, nakon nekoliko prebacivanja lopte s jedne na drugu stranu lopta dolazi do Edina Huseinbašića koji je sigurno pogađa za vodstvo gostiju i veliko slavlje gostiju.

Veliku priliku za izjednačenje imao je Stipe Jurić koji je ušao u nastavku, izašao je sam pred Pavlovića ali šutirao pored gola. Bila je to mat pozicija.

U samom finišu susreta Čelik je ostao s igračem manje, nakon što je Ševkija Resić dobio drugi žuti odnosno isključujući crveni karton, ali to domaćima nije bilo od velike pomoći. Na kraju je ostalo 1:0 za goste, što bi moglo izazvati velike turbulencije na Pecari.

Tenzije su porasle pred kraj utakmice

U idućem kolu Široki ide u goste tuzlanskoj Slobodi, dok Čelik u Zenici dočekuje aktualnog prvaka Sarajeva.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Ćorić, Barišić, Matić, Hrkać, Enin, Stanić, Babić, Jurilj (od 46. Jurić), Franjić (od 57. Z. Vukoja), Bagarić (od 76. B. Vukoja)

ČELIK: Pavlović, Raguž, Vrhovac, Isić, Pecelj, Perišić, Jamak, Dedić, Okić, Huseinbašić, Dilaver

www.jabuka.tv