Čekali su 151 godinu: Gent prvi put prvak Belgije!

gent

U regularnom dijelu belgijskog prvenstva najuvjerljiviji je bio Club Brugge, koji je iza sebe ostavio najveće konkurente - Anderlecht, Gent i Standard Liege. No, u Ligi za prvaka (koju je igralo šest prvoplasiranih ekipa iz regularnog dijela) neočekivano je "procvao" Gent.

Šest pobjeda, dva remija i poraz osigurali su mu kolo prije kraja potvrdu osvajanja naslova prvaka! I to prvog u povijesti kluba koji postoji već 151 godinu! Za potvrdu titule Gent je pred svojim navijačima savladao Standard Liege 2:0. Golove su postigli Kums u 18., te Brazilac Renato Neto iz jedanaesterca u 50. minuti utakmice.

Ovo je povijesni uspjeh za klub koji je u stoljeće i po postojanja imao samo tri trofeja - tri puta je osvajao belgijski Kup (1964., 1984. i 2010.), a dva je puta bio belgijski viceprvak (1955. i 2010.). U ekipi novog belgijskog prvaka igra i Ante Puljić (27), bivši obrambeni igrač Zadra, Dinama i Lokomotive, a tu su i dva mlada nogometaša iz BiH - Nermin Zolotić (21) i Haris Hajradinović (21). Gent tako na tabeli Lige za prvaka belgijskog prvenstva ima 49 bodova, iza njega su Club Brugge sa 44 i Anderlecht, koji je osvojio 43 boda.