Čekajući Skupštinu NS BiH 16. travnja: Široki Brijeg i Sarajevo za Ligu 12

Široki - Željo

U nogometnom klubu Sarajevo ističu zadovoljstvo prijedlogom i očekuju podizanje kvaliteta nogometa u BiH nakon skraćivanja lige.

- Premijer liga je, uz našu reprezentaciju, ogledalo bh.nogometa, a samo kada budemo imali manji broj klubova sa boljom infrastrukturom možemo očekivati i kvalitetniji nogomet. Siguran sam da će skraćivanje lige donijeti i veće standarde, pa ćemo imati bolje uvjete za igru, jer ovo što sad gledamo na našim terenima je vrlo loše. Mislim da ćemo nakon skraćivanja dobiti veći broj jačih klubova, da ćemo gledati bolji fudbal i da će naši klubovi biti konkurentniji u Europi, rekao je Abdulah Ibraković, sportski direktor bordo tima.

Direktor Širokog Brijega Josip Bevanda bio je član povjerenstva koje je sastavilo prijedlog o skraćivanju BHT Premijer lige. Bevanda ističe da je zadovoljan što je IO NSBiH prihvatio ovaj prijedlog.

- Mi u Širokom Brijegu svakako podržavamo skraćivanje elite bh. nogometa, jer smo sigurni da ćemo imati veći kvalitet i bolje uvjete na svim stadionima. U prvom razredu našeg nogometa imat ćemo veći broj kvalitetnijih igrača, a samim tim i konkurentiju ligu. Imat ćemo ligu u kojoj će gledatelji biti mnogo zadovoljniji prikazanom igrom na terenu, govori direktor kluba s Pecare.

Inače, Bevanda je uvjeren da će članovi Skupštine iz Zapadnohercegovačke županije podržati ovaj prijedlog:

- Što se tiče naše županije, mi ćemo glasati za. Nisam prorok da bih mogao predviđati da li će prijedlog proći na Skupštini, ali najiskrenije se nadam da hoće, jer skraćivanje lige je za dobrobit bh. nogometa općenito.

izvor: abcportal.info