Čarobni potez Louis van Gaala u 120 minuti

Nizozemski izbornik, Louis van Gaal, SP u Brazilu, nogomet
Louis van Gaal je otkrio da je rekao Timu Krulu prije četvrtfinalnog dvoboja Nizozemske protiv Kostarike da će on braniti u slučaju jedanaesteraca, a ne Jasper Cillessen.

Nizozemski izbornik je napravio fantastičnu odluku kada je odlučio u posljednjim sekundama produžetka promijeniti vratara. Pokazao se to odličnim, jer je Krul u raspucavanju s bijele točke u pobjedi Nizozemske skinuo dva udarca.

"Mislili smo na to unaprijed", rekao je Van Gaal pa nastavio:

"Svaki igrač u mojoj momčadi ima određene vještine i osobine tako smo i misliti da je Tim biti najbolji izbor za zaustavljanje udaraca s bijele točke."

"Ali nismo htjeli ništa reći Jasperu prije utakmice, jer to bi bilo razočaravajuće za njega.

"Razgovarali smo s Timom i dali mu da proučava jedanaesterce Kostarike iz utakmice protiv Grčke. Vidjeli ste da je uvijek pogodio stranu."

"Dakle, ponosni smo da je to omogućilo prolaz."

Van Gaal je također otkrio da je bilo teško čuvati jednu izmjenu, obzirom da velik broj njegovih igrača borio s umorom u produžetku.

"Odlučio sam se za Krula i prije kraja 90. minute. Mislim da smo igrali dobro i stvorili puno prilika, tako da nisam ni imao potrebu za zamjenom, a šansa su nam bili jedanaesterci."

"Nisam osjećao da Memphis (op.a. Depay) igra dobro, pa sam uveo Jermaina Lensa. U produžetku nisam htio koristiti ostale adute već čuvati mjesto za Tima.

"Robin van Persie i Georginio Wijnaldum su bili iscrpljeni. Ulazak Klaasa (op.a. Huntelaar) je također bio rizik jer smo ostali oslabljeni u obrani. To je bio rizik, ali isplatilo se."

U polufinalu ih čeka Argentina u Sao Paulu.

"Ne mogu vam dati mišljenje o drugom poluvremenu utakmice Argentina - Belgija jer sam vidio samo pet minuta, ali mislim da je Belgija bila bolja u prvom poluvremenu", rekao je Van Gaal, pa zaključio:

"Argentina je odlična momčad, s fantastičnim pojedincima, kao što je Messi. A to što ljudi kažu da Argentina uvijek napada, nije bio slučaj u prvom poluvremenu utakmice protiv Belgije."

goal.com