Čapljini protiv ‘faraona’ igra pobjeda

HNK Čapljina, federalna liga
S obzirom na cilj - ostanak u Prvoj ligi, trener Tomislav Raguž i uprava nisu željeli ništa prepustiti slučaju pa su se ranim početkom pripremili i za eventualne vremenske neprilike.

Bez većih problema

Kako većih problema tijekom priprema nije bilo, trener Tomislav Raguž hladno vrijeme komentira riječima: "Normalno kako je zimi hladno", odigrano je čak deset pripremnih utakmica. Iako rezultatski saldo nije bajan - po četiri pobjede i poraza te dva neodlučena rezultata, trener Raguž nije nezadovoljan:

- U cjelini ono što smo planirali, to smo i napravili. Rezultati pripremnih utakmica nisu primarni, nego ciljevi - isprobati mlade i novopridošle te igrače koji su jesenas manje nastupali, što smo u deset utakmica postigli. Nepovoljna okolnost je težak startni raspored u nastavku prvenstva. U prvom kolu dočekujemo vodeću visočku Bosnu, u drugom putujemo Zvijezdi koja se također bori za vrh. Start će nam biti vrlo bitan, ne smijemo razmišljati o položaju suparnika na ljestvici nego igrati svoju igru i nastojati postići što bolji rezultat, kaže Raguž koji na upit što očekuje od prve utakmice protiv Bosne, nastavlja:

- Bosna nije slučajno prva na našoj ljestvici, dakle ima svoju kvalitetu, igru i dobre nogometaše. Moramo pružiti maksimum pa da ostvarimo pozitivan rezultat na kraju sezone.

Govoreći o tijekom zimske stanke angažiranim igračima, trener Čapljinaca Raguž otvoreno naglašava:

- Kao i drugi prvoligaši, snalazimo se kako znamo, odnosno protegnemo se koliko ima novca. Nastojali smo pokriti pozicije na kojima škripi, mislim kako smo u tome dobrim dijelom uspjeli. Vidjet ćemo koliko smo dobro radili, dodaje trener.

Zavidne mogućnosti

- Neki od novopridošlih nogometaša u pripremnom razdoblju pokazali su zavidne mogućnosti, ali za konačne zaključke potrebno je ipak nekoliko prvenstvenih utakmica, dodatno naglašava trener momčadi iz Bjelava.

Start je za nogometaše Čapljine zaista zahtjevan nakon Bosne u prvom te Zvijezde u drugom kolu, slijede možda i još teže dvije utakmice, domaća protiv GOŠK-a iz Gabele, a zatim gostujuća protiv Travnika. Nakon relativno lakšeg Jedinstva u petom kolu, u šestom slijedi gostovanje kod Bratstva u Gračanici. Zaista zahtjevan niz koji će ujedno dati i odgovor o mogućnostima nogometaša Čapljine.

U prilog Čapljincima, koji su trenutačno 13., ide jedna više domaća utakmica u nastavku, ali očito je da borba za ostanak neće biti laka.

Što se tiče pripremnoga razdoblja, s utakmicama se krenulo odmah u siječnju. Rezultati: Široki Brijeg - Čapljina 0:0, Neretvanac (Opuzen) - Čapljina 4:0, Željezničar - Čapljina 2:0, Hvar - Čapljina 1:3, Čelik - Čapljina 3:1, Metalleghe - Čapljina 1:0, Čapljina - Radomlje 2:0, Čapljina - Velež (Nevesinje) 3:1, Sloga (Simin Han) - Čapljina 0:0 i Leotar - Čapljina 1:2. Postignuto je jedanaest, a primljeno četrnaest pogodaka. Prvi strijelac priprema bio je Buhač - pet, slijede Jazvin - tri, Hasančić - dva i Leko - jedan pogodak.

Jedno je sigurno, u Bjelavama će biti vatreno od starta jer lider mora pasti ako se želi uhvatiti pobjednički ritam koji jamči bijeg iz opasne zone.

Čapljina u nastavku sezone sigurno neće imati lagan posao. Naprotiv, ovu momčad očekuje teška zadaća, ali se u spomenutom klubu nadaju kako je mogu ispuniti. Cilj - ostanak u ligi neće biti lagan, ali daleko od toga kako nije ostvariv i realan.

Dušan Musa / vecernji.ba