Čapljinci pretučeni u Živinicama

HNK Čapljina

U 8. kolu Prve lige FBiH odigran je meč između Slavena i Čapljine. Domaći su slavili rezultatom 2:0, golove su postigli Islamović i Mašić.

Pravi ‘boks meč’ održavao se na terenu stadion u Živinicama što svjedoči i 11 žutih kartona. Glavni sudac Amer Omerdić dopustio je ‘batinanje’ gostiju.

Pomenuti sudac direktno je utjecao na ishod ovog susreta. Naime, u prvom dijelu u situaciju kada je igrač gostiju Albijanić izašao ‘jedan na jedan’ sa vratarom, potom ga prelazi nakon čega ga vratar ruši pri čemu mu pomaže i igrač, na opće iznenađenje sudac pokazuje Albijaniću žuti karton.

Slična situacija se dogodila početkom drugog dijela, samo je ovaj put napadač Hasinović ‘pokošen’ od strane igrača ali sudac opet ostaje ‘nijem’.

Osim spomenutih situacija cijeli susret stoperi domaće ekipe nemilosrdno udaraju igrače gostiju, posebno se ističu grubi startovi nad Peharom i Albijanićem.

Sudačka četvorka na čelu sucem iz Bihaća nije zaštitila igrače Čapljine i dopustila je, na očigled publike, pregrubu igru koja se ‘dobro završila’ jer na svu sreću nije bilo lomova.

Da ni domaćini nisu bili blagonakloni dokazuje i činjenica da nakon utakmice zatvaraju toplu vodu za gostujuće igrače.

ČAportal