Čak četiri bivša i sadašnja Plemića na popisu Mehmeda Baždarevića

susic,sunjic,anicic,graovac

... igrača koji su branili ili brane boje Zrinjskog. Zanimljivo sva četvorica igraju obranu, a ovo je još jedan dokaz da Zrinjski ima odličnu školu nogometa jer većina sa ovoga popisa bivših i sadašnjih Plemića ponikla je u Zrinjskom.

Između ostalog na popisu se nalaze Mateo Sušić trenutno član Sheriff Tiraspola, Toni Šunjić trenutno član Stuttgarta, Marin Ančić trenutno član Astana i Daniel Graovac član Zrinjskog.

Mateo Šušić u Zrinjski je stigao 2008. godine iz čitlučkog Brotnja. U redovima Zrinjskog nastupao je za juniore, a dolaskom Dragana Jovića za šefa struke Plemića Mateo je dobio šansu da zaigra za prvu momčad Zrinjskog u kojoj je skupio 39 nastupa. Rođen je 1990. godine i igra na poziciji desnog beka ili desnog veznog, a nakon Zrinjskog uspješno je nastupao i za momčad Istre 1961 odaklen je i otišao u Sheriff Tiraspol. Ranije nastupao i za mlađe uzraste reprezentacije BiH.

Toni Šunjić prošao je sve selekcije Zrinjskog, a uspješno nastupao i za prvu momčad. Trenutno je gotovo nezamjenjiv u reprezentaciji, a nastupa za Stuttgart. Za Zrinjski nastupio u 74 utakmice, a nastupao je još i za Kortrijk, Zorja Luhansk, Kuban. Toni je rođen 1988 godine i igra na poziciji stopera. Ranije nastupao i za mlađe uzraste reprezentacije BiH.

Marin Aničić još jedan nogometaš koji je nastupio u svim uzrasnim kategorijama Zrinjskog. Trenutno nastupa dosta uspješno za Astan. Marin je rođen 1989. godine, a za Zrinjski je nastupio u 124 utakmice, te postigao pet golova. Ranije nastupao i za mlađe uzraste reprezentacije BiH.

Daniel Graovac jedini je član ove četvorke koji i danas brani boje Zrinjskog. Zasigurno najbolji obrambeni nogometaš Premier lige BiH, pa s toga ni ne čudi ovaj poziv koji je dobio od Mehmeda Baždarevića. Nastupao za sve mlađe kategorije u reprezentaciji BiH. U mlađim kategorijama Graovac je nastupao za Novi Grad i GNK Dinamo Zagreb odakle je i stigao u Mostar. Daniel je rođen 1993. godine.

HERCEGOVINA.info

Pozvani reprezentativci BiH za predstojeće utakmice:

Vratari: Asmir Begović (Chelsea), Ibrahim Šehić (Qarabag), Jasmin Burić (Lech Poznan).
Obrana: Ognjen Vranješ (Sporting Gijon), Emir Spahić (HSV), Mateo Sušić (Sheriff Tiraspol), Edin Cocalić (Mechelen), Toni Šunjić (Stuttgart), Ervin Zukanović (Roma), Daniel Graovac (Zrinjski), Marin Aničić (Astana), Sead Kolašinac (Schalke).
Vezni red: Senad Lulić (Lazio), Muhamed Bešić (Everton), Anel Hadžić (Eskisehirspor), Miralem Pjanić (Roma), Mario Vrančić (Darmstadt), Srđan Grahovac (Rapid Beč), Sanjin Prcić (PErugia), Tino Sven Sušić (Hajduk).
Napad: Edin Višća (Istanbul BB), Haris Duljević (Sarajevo), Edin Džeko (Roma), Milan Đurić (Cesena), Vedad Ibišević (Hertha).

Reprezentacija BiH će se okupiti 23. ožujka u Luksemburgu. BiH reprezentacija će protiv Luksemburga igrati 25. ožujka, dok je utakmica sa Švicarskom na rasporedu četiri dana kasnije.

"Dati ćemo priliku i minutažu onima koji do sada i nisu imali previše prostora, ali isto tako su nam i važni susreti sa Luksemurgom i Švicarskom iako su prijateljski. Potreban nam je jak i čvrst prvi korak, da odmah svima pokažemo što želimo, da smo ozbiljni i maksimalo angažirani. Svi koji su pozvani moraju biti 100% posvećeni reprezentaciji. Nema kalkuliranja. Forma, ponašanje i želja su kriterijumi kojim ćemo se voditi pri odabiru reprezentativaca", rekao je Baždarević.