Čačić: Ovo mi je prvi put u karijeri da igram pred praznim tribinama

- Pred nama je utakmica protiv, kako tablica sugerira, puno slabije momčadi od nas. Naravno da će Zadar napraviti sve kako bi prošao neporažen, a na nama je odigrati što bolje i upisati novu pobjedu - kaže trener na početku pa nastavlja:

- Obzirom da smo već osigurali naslov mislim da bi momčad trebala biti još razigranija i pobjedom želimo održati dobro raspoloženje uoči susreta sa Zagrebom.

Bez gledatelja

- Naravno da nam je žao što ćemo utakmicu igrati bez gledatelja jer onda sve nekako gubi smisao. Prvi put? Da, ovo mi je prvi put u karijeri da igram pred praznim tribinama.

Situacija u momčadi i dalje nije idealna pa tako za susret još nije spreman Josip Šimunić, kao niti Ante Rukavina koji ima malo istegnuće ligamenta koljena. Također, za utakmicu sa Zadrom zbog tri žuta kartona ne konkurira niti Jerko Leko.

Zadar je jedina hrvatska momčad koja je ove godine dobila Dinamo:

- Kao domaćin su vrlo neugodni i to se vidjelo i u toj utakmici. Uostalom, u Stanovima niti Dinamo niti Hajduk ne prolaze dobro. Sigurno će i to biti motiv više za moje igrače - kaže trener pa se prisjeća svojih dana u Zadru:

- Slavimo naslov prvaka baš protiv momčadi s kojom sam počeo tamo davne 1989. godine i s njima se plasirao u drugu saveznu ligu te još uvijek s posebnim emocijama doživljavam odlaske tamo.

Trener Modrih ima poseban odnos s današnjim trenerom Zadra Daliborom Zebićem kojeg je kao igrača doveo i trenirao u Zadru:

- Zebić je na moju sugestiju doveden u Zadar 1996., prvo na posudbu, a potom je i potpisao ugovor. On i Krstulović su došli iz Zagreba i ostali. Igrali smo tada odličan nogomet i u proljetnom dijelu prvenstva bili viceprvaci po osvojenim bodovima iza Dinama kojeg je tada sjajno vodio Otto Barić. Sjećam se, tada sam sa 17 godina u sastav stavio Sašu Bjelanovića koji je kasnije napravio vrlo dobru karijeru - zaključio je strateg Dinama.

gnkdinamo.hr