Bura otpuhala ambicije Branitelja, mostarski klub od iduće sezone u Županijskoj ligi

HNK Branitelj
hercegovina.info

Seniorska ekipa HNK Branitelj neće u nastavku sezone nastupati u Drugoj ligi FBiH, skupina jug. Ovu infomaciju potvrdili su nam iz kluba kao i podatak da su odluku Uprave kluba poslali na adresu Nogometnog saveza Hercegbosanske županije koji ove sezone vodi Ligu.

Kako doznaje hercegovina.info u klubu su se odlučili posvetiti radu Omladinske škole koja ima šest kategorija: juniore, kadete, pionire, predpionire, zagiće i limače.

Snažni udari vjetra u veljači 2019. godine nanijeli su ogromne štete stadionu Branitelja u Rodoču.

“Sudski vještak procijenio je kako je šteta na stadionu i pratećim objektima 340 tisuća KM. Iz kluba smo tada pisali gradonačelniku, Sportskom savezu i brojnim drugim institucijama, ali nitko se nije oglasio”, rekli su nam u mostarskom klubu.

Također su naglasili kako će seniorska ekipa iduće sezone igrati u Županijskoj ligi HNŽ-a, a za istu će nastupati igrači ponikli u Omladinskoj školi.

Najveći uspjeh HNK Branitelj je ostvario u sezoni 2010/11 kada je momčad predvođena trenerom Slavenom Musom igrala četvrtfinale Kupa BiH. Pet sezona nastupali su nogometaši Branitelja u Prvoj ligi FBiH u razdoblju od 2011. do 2016. godine, a najveći plasman bilo je treće mjesto u sezoni 2012/13.

U Branitelju su u rijetkim medijskim istupima upozoravali na sudačke nepravde s kojima su bili suočeni u Prvoj ligi FBiH. Upravo su neki od sudaca i službenih osoba koji su nanijeli ‘sudačku nepravdu’ klubu iz Rodoča uhićeni u akciji SIPE pod kodnim imenom VAR.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.