FOTO  Buntovnik s razlogom: Baka ne bi bio Baka kada bi šutio

sliskovic

Popularni Baka nogometna je ikona ne samo Mostara već i puno šire. Baku možete voljeti ili mrziti. Možete ga častiti svakakvim epitetima, ali jedno je sigurno da legendarni Mostarac nema dlake na jeziku. Ta njegova vrlina ili mana do sada ga je puno koštala u životu, ali Baka ne bi bio Baka kada bi se promijenio.

Baka je legenda i to mu nitko nikada neće moći osporiti. Imao je on kao i svaki čovjek od krvi i mesa pogrešaka, ali kako kaže naš narod Tko radi, taj i griješi. Nogomet ima u malom prstu, i to mu također nitko ne može osporiti. Kao igrač voljen je kao božanstvo, a svo svoje nogometno umijeće i lucidnost prenio je u trenerske vode. Danas je trener HŠK Zrinjski, kluba iz svoga grada i kluba sa kojim je osvojio svoju prvu titulu.

Da je znao pognuti glavu i šutjeti nema sumnje da bi njegova polica sa pokalima bila punija, ali opet ću naglasiti da Baka ne bi bio Baka kada bi šutio. Nogometni genij i vizionar boljeg sutra domaćeg nogometa znao je pokazati zube svima u svim situacija u kojima bi se našao.

Treba mu skinuti kapu i nakloniti mu se do poda za potez kada je HŠK Zrinjski povukao s terena u Orašju. Plemići su tijekom te utakmice bili poniženi, pokradeni i prebijeni. Baka je ustao protiv te neviđene torture i povukao momčad s terena svjestan da će on odgovarati za posljedice. Baka ne bi bio Baka da to nije učinio i svjestan je težine svoga poteza. U nogometu se nakon toga nije puno promijenilo. Bakina borba s vjetrenjačama nastavila se i dok je vodio s klupe Široki Brijeg.

Ni tada je bio svjestan da neće uspjeti, ali nije šutio. Baka ne bio Baka da je šutio. Imao je Baka i epizodu sa reprezentacijom BiH. U ta vremena bio je poželjan u svim federalnim  bošnjačkim medijima, koji su o njemu pisali bajke. Natjecali su se u to vrijeme režimski novinari tko će se ulizati Baki heroju BiH.

Nakon svega vratio se u svoj Zrinjski. Neki će reći da Zrinjski nije njegov, ali on nigdje i nikada nije krio da pripada Zrinjskom. Obiteljski korijeni vezali su Baku za Zrinjski i Plemiće i tako stekao kultno mjesto u srcima Zrinjevaca. Naš portal pisao je da je upravo Baka nabavio i platio prve dresove Zrinjskom u vrijeme kada je na našim prostorima bjesnilo ratno stanje.

Baka je upravo sa svojim Plemićima osvojio svoju prvu titulu. Radi svoj posao najbolje koliko može i nitko mu ne može osporiti da je dao cijeloga sebe u današnji Zrinjski. Stanje u BiH je tako kakvo je i u velikoj mjeri prenijelo se i na sportska borilišta. Uz svu dozu genijalnosti i lucidnosti Baka je u svoj posao unio onaj mostarski mangupluk. Za one koji nisu upućeni riječ o stilu ponašanja koji se nigdje ne može naučiti ni na jednoj školi ili fakulteti, nego samo na mostarskom asfaltu.

Kao takav Baka nikada nije dao na sebe i nikome nije šutio. Ustao je Baka i nakon zadnjih događanja u Pl BiH. Ustao je Baka i rekao istinu i naravno za to je od saveza dobio kaznu. Znao je Baka da će ga kadija koji ga i sudi i tuži kazniti, ali nije mogao pognuti glavu i nonšalantno prošetati do svlačionica. Baka ne bi bio Baka kada bi šutio.

Baka je kriv samo zato što je ukazao na nepravilnosti i zato što je rekao ono što puno njih ne smije reći. Savez je za svoje propuste optužio i kaznio trenera Zrinjskog i to je još jedan u nizi pokušaj destabilizacije Zrinjskog.

Baka je nakon svega ostao čista obraza i uzdignute glave i čvrsto stoji uz riječi koje je izgovorio. Da je šutio Baka ne bi bio Baka. Uzalud vam trudi svirači jer Baku nećete ušutkati. Možete ga lomiti, ali ga slomiti nećete. Nećete slomiti ni Zrinjski koji je usprkos svemu najuspješniji klub u ovoj državi. Baka je svoj status nogmetne ikone stekao na travnjaku, a ovima koji ga u ime nogometa kažnjavaju krajnji je domet loša kopija nogometna igrica kupljena novcem od poreznih obveznika. 

Ne gledan više balun jer mi je tlaka, nema više igrača ka šta je bija Baka.

HERCEGOVINA.info